Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det lilla landet som kunde
Betyg & recensioner för

Det lilla landet som kunde (Häftad)

Kundbetyg 5

(131 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Rysligt bra!

Linda , 9 april 2018

Det var med skräckblandad förtjusning jag läste, som en berg- och dalbana när det kittlar i magen men ständigt på gränsen till illamående. En bok om vår samtid som inte liknar någon annan.

19 av 19 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

We shall overcome!

Torbjörn Pettersson (Nora), 7 maj 2018

När våra barn blivit vuxna och medvetna om samhällsfrågor kommer de fråga oss hur vi tänkte egentligen. När jag får den frågan kommer jag kasta fram "Det lilla landet som kunde" och säga - Läs den här boken så kan vi ta en diskussion sedan.

"Det lilla landet som kunde" kastar en mellan skratt, skräck och insikt. Den dödar myter och ifrågasätter de märkligheter som Sverige gått igenom de senaste åren. Den skriver inte läsaren på näsan utan får en att tänka och reflektera.

I världens mest ängsliga land behövs en bok som "Det lilla landet som kunde". Det finns så många starka citat och intervjuer att referera till från boken. En av de viktigaste frågeställningarna är dock följande:

"Hur ska våra beslutsfattare (politiker och tjänstemän) förhålla sig till de grupper som av olika skäl (ideologiska/religiösa/kulturella/politiska) inte vill ingå i det sekulära, pluralistiska svenska samhället? Alltså; människor so... Läs hela recensionen

10 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Modig bok med ödmjukhet

Kai Virihaur, 21 april 2018

Jo -- boken borde läsas av alla som orkar ta sig ur tv-soffan och bry sig om vad som händer. Det är framförallt en intervjubok, där författaren modigt nog inkluderar sina egna tillkortakommanden. Något intervjuobjekt gör honom så provocerad att han glömmer alla föresatser att vara "saklig", och så vidare. Det framgår även att själva verkligheten i dagens Sverige kan få vem som helst ur balans...

10 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett viktigt debattinlägg

Per Abrahamsson, 18 juli 2018

Boken är viktig, inte minst därför att den ger en sansad kritik av Sveriges inte alltför lyckade integrationspollitik. Alltför ofta har debatten dominerats av antingen ett förnekande av att problemen överhuvud taget existerar, eller av den vulgära "kasta ut dom jävlarna"-sidan. Det behövs seriösa analyser av problemen, och ett lika seriöst sökande av lösningar på dessa. Boken ger långt ifrån alla svar, men är väl värd att läsas. Det blir ju inte precis sämre av det faktum att en av författarna själv är invandrare (från Afghanistan).

7 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

BELYSANDE

Birgitta Markinhuhta, 14 juni 2018

Fartfylld nutidsskildring. Tankeväckande och trots allvaret även humoristisk ibland.
Lättläst . Dock kan folk som inte hängt med i all media de senaste åren missa en del partier.
Bra att Mustafas berättelse kom på slutet.
De som borde läsa den kommer undvika den . De som redan greppat en del kommer välkomna den.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra!

Madde, 4 juni 2018

Äntligen en nyanserad bild av hur Sverige fungerar politiskt i integrations- och migrationsfrågan. Hade boken kommit tidigare och lästs av fler kunde den ha förebyggt många av de problem som nu har skapats.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra

Pappersläsaren, 3 juni 2018

Denna bok är mycket bra.

Den är originell i formen. Två författare, men stora delar är i jag-form. Ganman är en av Sveriges främsta satiriker, och det visar han på några ställen i denna bok, men mest är han självironisk. Panshiri skriver i slutet på jagform, men mest är han den lugne och "balanserade" som omnämns av Ganman. Allt i boken. såsom resor, intervjuer och studiebesök gör de tillsammans.

Om nu det inte är så mycket satir som man kanske kunde fövänta sig när Ganman är inblandad, så är en hel del av de fakta och uttalanden av andra som redovisas närmast parodiska i sig själva.
Detta är dock inte bara en rolig bok, det är först och främst en redogörelse av det konstiga och i många avseenden gravt misskötta landet Sverige utifrån två författares perspektiv. Det finns många referenser i fotnötter, så dokumentationen är god.

Bokens innehåller också exemplevis citat från Facebook annan media som är vä... Läs hela recensionen

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt lättläst och intressant om komplexa ämnen

Jesper Tobias Lugner, 23 maj 2018

Imponerande att författarna lyckas tackla så svåra frågor på ett så underhållande sätt och med ett så enkelt språk. Boken är lättläst och ändå väldigt intressant. Intervjuerna är helt klart bokens höjdpunkt.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Avslöjande och kul

Ola H, 7 augusti 2018

På ett underhållande sätt lyckas författarna förmedla bilden av hur politiker och media misshandlat flykting- och integrationsfrågan. En viktig bok för den som vill vara informerad om aktuell politik i Sverige.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej