Du är här: Start / Betyg & recensioner / En annorlunda allians
Betyg & recensioner för

En annorlunda allians (Häftad)

Kundbetyg 4

(19 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Blev besviken

Villivonkansbooks, 2 januari 2020

Hade höga förhoppningar på denna efter alla lovord jag läst. Men fy vilken besvikelse det blev. Tafflig handling och pinsam dialog.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Språket & dialogerna kolliderar med 1700-1800 tal

Katarina , 20 november 2019

Boken utspelar sig i slutet av 1700-1800 talet men språket och dialogerna är moderna och nutida så det blir en krock som minskar trovärdigheten på historien. Karaktärerna i boken gnabbas, slänger käft, muckar gräl och käftar emot på ett sätt som inte överensstämmer med vad som var brukligt för flera hundra år sedan. Det märks att författaren är nutida. En jämförelse med Jane Austen som skrev om och levde på 1700-1800 talet visar tydligt vad Julia Quinn har missat. Jag kommer därför inte läsa de följande böckerna. Vill man bara ha underhållning så visst ger boken det. Men om man vill ha trovärdiga karaktärer som levde den typen av liv rekommenderar jag Jane Austen och Henry James böcker

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tunnt och tramsigt

Maria, 24 februari 2020

Att den här författaren jämförs med Jane Austen övergår mitt förstånd, det enda som överensstämmer är att böckerna utspelar sig i ungefär samma tidsålder. Det här är en lättläst och tunn historia som visserligen har en del romantik men tyvärr mer av skämskudde-karaktär. Jag hade hört så mycket beröm för de här böckerna men tyvärr blev detta en stor besvikelse.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besvikelse

@bettan_bokprataren (Örebro), 26 januari 2020

En serie jag hör mycket gott om och hade enorma förväntningar på. Men vilken besvikelse! Knappt så jag tycker att boken är ok och det blev absolut inte den där wow känslan jag hade hoppats på. Starten på historien tyckte jag var lite lång och segdragen men sedan när den drog igång så flöt språket på. Du får en bok som är i sann Harlequin anda, intensiva känslor, många missförstånd, massor av romantik, sex och vänskap.

Alltså romance på hög nivå ett lättsamt och underhållande kostymdrama men handlingen är enligt mig lite väl tunn.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historisk romance när den är som bäst!

booksbytess, 5 september 2019

En annorlunda allians är den första delen i serien om familjen Bridgerton. Och jag är så glad att familjen består av åtta syskon och att alla har en egen bok. För jag vill verkligen veta mer om familjen och stanna kvar i 1800- talets London.

I denna får vi följa Daphne, den fjärde i syskonskaran och den äldsta dottern. Hennes mamma gör allt för att hitta en lämplig make åt henne men ingen fångar Daphnes intresse.
Men när hennes brors bästa vän, Simon som är hertig, korsar hennes väg förändras allt.

Boken innehåller alla klassiska romanceinslag och det är en härlig läsning som är svår att lägga ifrån sig. Vilken tur att det inte dröjer så länge innan del två och tre kommer - dem ska jag kasta mig över!
Böckerna ska även bli en serie och den tror jag kommer bli väldigt bra.

Läs och njut - hoppas du kommer gilla den lika mycket som jag gjorde!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig romance!

Lollos bokhörna, 2 september 2019

Jag fastnade i boken och gillade den skarpt. Boken är den första delen i en serie om familjen Bridgerton i 1800-talets England. Denna del handlar om Daphne som är både snart och vacker men blir bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när hennes brors bästa vän, Hertig Simon Basset kommer till London förändras allt!

Det här är romance! Mina tankar går lite till bokserien om historiska romaner från Harlequin som jag prenumererade på och älskade att läsa som tonåring.

Det är stora känslor, missförstånd, kärlek, vänskap och mycket mer. Det är en bra story och jag tycker att författarna språk flyter på bra. Lite lång inledning kanske innan handlingen drar igång på riktigt. Men sen händer det mycket saker istället. "En annorlunda allians" är en bra och färgstark bok. Det är en bok som fångade mig och får mig att längta efter nästa del. Den vill jag definitivt läsa!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historisk romance

Serien om familjen Bridgerton är en serie jag både sett och hört mycket om på sociala medier, så mina förväntningar var ganska höga. Det här är första delen om familjen som består av åtta syskon och som är döpta i bokstavsordning från A till H och som utspelar på 1800-talet i England. I den här boken ligger mycket fokus på Daphne och att hon ska uppvaktas och hitta sin blivande man. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till denna bokserie, boken får betyg fyra av mig men egentligen är jag inte så superimponerad av boken, men jag kan heller inte sluta läsa och gilla den. Den är lättläst, förutsägbar, ingen djupare handling och den påminner mig mycket om de historiska kärleksromaner jag läste under min tonårstid och jag får många flashbacks till alla Harlequin böcker som jag plöjde igenom. Vill man ha en verklighetsflykt och något lättläst med lite drama och romantik så är den perfekt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej