Du är här: Start / Betyg & recensioner / En katts resedagbok
Betyg & recensioner för

En katts resedagbok (Inbunden)

Kundbetyg 4

(29 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En underbart vacker resa

Sofia , 30 juni 2019

En katts resedagbok är en underbart vacker, rolig och sorglig berättelse om kärlek mellan djur och människor. Alla gör vi en resa, det viktiga är att vi gör den med någon eller något vi älskar.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En charmig bok för alla kattälskare

Christel, 10 juni 2019

En trevlig och mysig bok om relationen mellan en människa och ett älskat husdjur men även vänskap mellan huvudpersonen och övriga personer i boken. En livsresa vi får ta del av och följa.
Underhållande att läsa kattens tankar och hur de kommunicerar med varandra och med övriga i boken.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trevlig läsning

Villivonkansbooks, 15 maj 2019

En katts resedagbok hade jag spanat in redan innan den blev nominerad till Årets Bok. Den har fått fantastiska recensioner ute i världen och när det handlar om djur blir jag alltid intresserad. Djur är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Men kanske fick jag väl höga förväntningar på boken efter alla lovord jag sett. De första hundra sidorna är enormt sega och jag är nära att ge upp boken. Berättelsen känns lite rörig och fångar mig inte alls. Men efter att ha blivit peppad av en annan bokbloggare fortsätter jag lite till ändå. Det är jag glad för! Efter ytterligare ett tag kommer berättelsen igång och mot slutet tycker jag den är riktigt bra. Då har jag fått lära känna katten Nana och hussen Satoru och fått följa deras resa genom Japan och alla besök hos gamla vänner. Jag blir berörd av den charmiga berättelsen! Den är fin men samtidigt lite sorglig. Sammantaget är det en trevlig berättelse om än något spretig. Den nådde i... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Katter är kloka

Kerstin Forssén, 19 juni 2019

Jag blev mycket förtjust i En katts resedagbok. Det var en lugn rytm i boken, kloka saker katten gjorde och noterade. Samtidigt fint sammanvävt med den manliga huvudpersonens öde och kattens. Katter väljer sina familjemedlemmar, det var denna berättelse ett tydligt bevis på.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Finstämd och vacker

Lollos bokhörna, 25 maj 2019

"En katts resedagbok" av Hiro Arikawa är en finstämd och bitvis sorglig bok.

Början av boken känns lite spretig och rörig, men det blir bättre och fram växer en varm berättelse om kärleken mellan en man och hans katt. Klart läsvärd och jag förstår varför boken är nominerad till #åretsbok den har ett finstämt och vackert språk.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En kärlekshistoria

AgnesKenshin, 1 juli 2020

En av de finaste historier jag läst. Enda negativa invändningen är ett stycke där en man slår sin hund med knytnäven över hundens panna. Författaren skulle inte låtit den händelsen bara passera, utan skrivit in en tillrättavisning gentemot mannen! Att bestraffa ska aldrig anses låt gå/vanligt/normalt. Så bara fyra stjärnor då.

Men! ... tack vare min killes intresse för asiatiska filmer hade jag inga problem att hänga med i alla japanska namnen. (Det hade kunnat blivit lite knepigt annars, då en aldrig läst böcker från Asien förut.)

Rekommenderas till alla kattvänner där ute. Ren lycka innehåller så likväl även smärta ...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande bok som berör på djupet

Brijdeep Kaur, 15 maj 2020

.
En väldigt fint berättelse om kärlek och vänskap mellan katten och husse. Jag blev intresserad av att läsa boken när boken blev nominerad till årets bok förra året och tyckte att det var bitvis tungt med många japanska namn som gjorde berättelsen lite svårt att hänga med i början. --
Enligt titeln hade jag förväntat mig en bok utifrån en katts perspektiv, och det är den; men bara delvis, och då blir det lite otydligt: vilken del är det är det som katten berättar? Vem berättar denna delen nu? Men efter ett tag förstår man upplägget.
Boken är översatt från japanska och det kan vara så att vissa delar förlorar meningen när dem översätts till en annan språk och kan känna lite rörigt. .
--
En bok som är gripande och även sorgligt mot slutet. Den berör på djupet och det är inte konstigt att som djurälskare fäller man lite tårar vid sista sidorna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En charmig berättelse om en katt och hans husse.

veronicas_bok_bak_liv, 29 augusti 2019

Jag hade väldigt höga förväntningar på denna bok och hade sett fram emot att läsa boken. Gulligt att historiens huvudpersoner är en katt och hans husse. Tyvärr så sprack mina förväntningar, jag tyckte boken var rörig och seg. Jag hade svårt att hålla reda på de japanska namnen och då blev det så att jag hängde kvar vid att uttala namnen när jag fortsatte att läsa och då tappade jag fokus. Jag är dock glad för att jag läste klart boken. Boken tog sig i slutet och den är charmig, varm och sorglig. En fin berättelse mellan husse och katt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En katts dagbok, tyckande om den

IT, 2 juni 2019

Inte vad jag förväntat mig, tycker den var seg, lite tråkigt. Jag läst många böcker om katter, både fakta och berättelser. För barn och vuxna.. Denna hamnar tyvärr inte på någon topplista hos mig! /Inger

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej