Du är här: Start / Betyg & recensioner / Rebellkirurgen
Betyg & recensioner för

Rebellkirurgen (Häftad)

Kundbetyg 5

(18 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fascinerande bok om en oerhört kompetent kirurg.

Hans Torbjörn Tropp, 21 januari 2019

Erik Erichsen är oerhört kompetent som kirurg. Han har lång erfarenhet från Ortopedisk kirurgi. Han har vidareutbildat sig inom andra kirurgiska discipliner och använt sin kunskap när han arbetat i andra länder, framför allt i Afrika. Han har dokumenterat ett arbete med stor arbetsbörda och framför allt mycket hög nivå inom många områden - allmänkirurgi, gynekologi och ortopedi etc. Han har en fantastisk uppfinningsrikedom som kommit patienterna till gagn. Erik har dock sällan tålamod med den svenska sjukvården i allmänhet och administrationen i synnerhet.
Boken är intressant läsning för den som vill ta del av hans professionella och personliga utveckling.
Vid första anblicken kan man tro att han är en äventyrlig kirurg. Om man känner honom bättre, har sett honom arbeta och även sett resultatet av hans kirurgi så vet man att han alltid är mycket väl förberedd och påläst och att hans verksamhet grundas på djupt intresse, hårt... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En otrolig resa

Daniel Erichsen, 25 maj 2019

Ok jag är jävig, Erik är min pappa och jag har hjälpt till med boken. MEN jag lovar att om du är det minsta nyfiken på livet som ensam kirurg i Etiopiens landsbygd, om du någonsin känt dig motarbetad av folk som inte förstår att du vill väl eller om tycker om att skratta så kommer du inte bli besviken!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ruskigt bra

Gudrun , 12 mars 2019

En bok som man inte gärna vill släppa när man börjat läsa. För den som verkar inom sjukvården måste den vara ännu bättre, då man som icke sjukvårdskunnig ibland kanske inte förstår hur det borde gå till vid exvis en operation. Erik sätter fingret på den svenska sjukvården och hur mycket som har gått snett där, exvis att administrationen numera verkar vara en huvuduppgift.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripen och imponerad!

-, 18 januari 2020

Är Rebellkirurgen en biografi eller ett kritiskt inlägg i debatten om den svenska sjukvårdens byråkrati, var en tanke som slog mig då jag började läsa boken. Mitt svar landade i; Spelar det någon roll? Det går att läsa boken på olika sätt. Som en fantastisk skildring om en man som vigt sitt liv till läkaryrket, för ett genuint intresse att hjälpa människor i nöd. En läkare med stor och bred kunskap, som inte räds vilken situation han än må hamna i. Han behöver inte en modernt utrustad klinik för att utföra sitt arbete. I den mest bristfälliga sjukvård finner han det han behöver, för att göra det han måste. För sina patienter.

Trots allvarsam dramatik, tragiska livsöden och inte minst svidande kritik mot det svenska sjukvårdssystemet så är det här ändå en underhållande och rolig bok. Det är mycket fakta, men lättläst och högst begriplig även för den som inte har läst medicin.

Jag vill varmt rekommendera dig att se... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Om ett liv som läkare

Anders Dimberg, 1 oktober 2019

Nästan jämnårig kollega, där mycket känns igen från Sverige, och mycket intressant från u-landsverksamhet. Det mesta av synpunkterna på den svenska sjukvården delar jag, även om min egen yrkesverksamhet var betydligt mer positiv, vad det gäller samarbete med kolleger.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underhållande och tankeväckande

Lena Hultman, 17 april 2019

Jag kunde inte släppa Rebellkirurgen hela förmiddagen när jag börjat läsa den. Visst är den faktaspäckad och dramatisk, men också oerhört underhållande med sina stundtals bitska och provokativa beskrivningar - oavsett om vi befinner oss i Europa, Asien eller Afrika. Han kan skriva den här författaren och han är en berättare av guds både. Läs den här boken! Du ångrar dig knappast!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dr. som älskade sitt jobb.

Leena, 15 april 2019

Utmärk beskrivning av hur mycket man kan göra med små resurser i fattiga länder. Han har utmärkt utbildning för att jobba på sjukhus som betjänar stora områden med alla tänkbara diagnoser. Man kan tycka att boken kanske är dramatiserat, men så var verkligheten. Jag talar om egen erfarenhet, eftersom jag arbetade på samma sjukhus i Aira, Etiopien innan Erik kom dit.
Jag har inte svårt att förstå att Dr. Erik hade svårt att jobba i Sverige, och att han ser det som ett privilegium att han fick "viga" sitt liv för människorna som boken berättar om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte en vanlig doktor!

Siw Inger , 10 april 2019

En uppfriskande skildring av en läkare som verkligen brinner för att hjälpa människor med allehanda sjukdomar både i Sverige och Etiopien främst. Prestigelös och med en enorm uppfinningsrikedom där inte pengar finns till dyrbar utrustning klarar han av att lösa problem med hjälp av cykelekrar, fiskelinor och hårklämmor och billiga borrar! .
Boken är lättläst även för den utan medicinska kunskaper. Mer än en gång undrar jag hur han kunde orka med att vara så kreativ och aktiv under så långa tidsperioder utan någon ersättare på sjukhuset, varken dag eller natt! En stor bedrift, och till hjälp finns i alla lägen hans fru,sjuksköterskan född i Eritrea!
Ett komplett par som gjort en annorlunda " resa" i livet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Superbra!!

Gustav, 9 april 2019

Kan varmt rekommendera denna bok till alla. Spännande och mycket intressant läsning. Det är svårt att lägga ifrån sig boken när man börjat läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej