Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den galna psykiatrin : om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi

Pionjärgärning inom psykiatrin

Lars Östnäs , 17 september 2020

En lättillgänglig bok med tungt och livsviktigt innehåll som bär långt utöver psykiatrins gränser. Äntligen, skulle man vilja utropa. Jag lånade först boken, men den är så inspirerande att jag köpt den som inspiration, referens och som ett tips till andra att läsa. Jag citerar ur Efterordet med några förkortningar här och var: boken vill gärna vara ett av bidragen till en vetenskapssyn med större öppenhet för det okända. Den bör inkludera medvetandeforskning, men också omfatta en öppenhet för det andliga perspektivet som då kan ges möjlighet att bidra till både vetenskap, samhälle, psykiatri och vår kollektiva kultur. Det är min tro att ett skifte av fokus från hjärnan till "själen" och från diagnos/produktion till äkta helhetssyn, på sikt skulle kunna bidra till en förändring. För en psykiatri med större ödmjukhet inför det unikt mänskliga och där det mänskliga mötet värdesätts på ett helt annat sätt. En psykiatri där mötet människor emellan ses som ett fundament för läkande.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktigaste boken på länge!

Thomas Andersson, 10 september 2020

En otroligt viktig bok! Psykiatrin, och inte minst läkemedelsbranchen, har kritiserats förut. Men nu görs det av en "av deras egna" och det gör det ändå mera trovärdigt.
Psykiatrin är en katastrof! Inga förmildrande ursäkter finns. Här läggs de fram sakligt och enkelt att förstå för gemene man.
Denna fråga måste tas upp mer i debatten. Psykiatrin behöver inte mer och mer resurser för deras resultat blir bara sämre och sämre. Psykiatrin bör läggas ner! Eller göras om från grunden.
Den här boken förklarar varför.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den galna psykiatrin

Maj-Britt Lindahl, 3 november 2020

Det är en bok som behövs, som vågar hävda så kallade mjuka värden och som gör det med ett brett och skiftanda faktaunderlag, som är empirisk i sin orientering. Själen får ta plats men utan flum.
Maj-Britt Lindahl

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej