Du är här: Start / Betyg & recensioner / Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet
Betyg & recensioner för

Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet (Häftad)

Kundbetyg 5

(18 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En stark berättelse om ofrivillig barnlöshet

veronicas_bok_bak_liv, 17 december 2019

Längtansresan är en väldigt stark självbiografisk berättelse om Emilies och Tobias ofrivilliga barnlöshet. I boken får man som läsare följa deras resa genom behandlingar, känslor, hopp, sårbarhet och förtvivlan. Jag beundrar den öppenhet som Emilie skriver med i boken - alla känslor som hon beskriver....även känslor som "kan kännas lite förbjudna" att uttala sig om, dom känslor som uppstår när dom i omgivningen blir gravida, dom människor som man ser ute på stan gå med barnvagn.... För mig väckte boken väldigt många känslor då jag själv befann mig i ofrivillig barnlöshet i 5 år, alla utredningar, behandlingar med hormoner, att varje månad leva på hoppet när mensen var försenad, besvikelserna när mensen kom eller när graviditetstestet var negativt. Det här är en väldigt viktig bok - att våga lämna ut sig som Emilie gör är oerhört starkt, att få läsa om den stress och de hårda prövningar som man får utstå när man är ofrivilligt barnlös... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som berör!

Äppelkvist, 29 september 2019

Ta dig tid och läs denna gripande, lärorika och lättlästa bok. Vi får följa med på en resa, en kamp mot tiden, där Emelie och Tobias kämpar med normer, ett samhälle som gör det mer komplicerat och kliniskt än vad det borde vara och en stark önskan om att en dag få bli föräldrar. När man väl har börjat läsa är det svårt att sluta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som är svår att lägga ifrån sig!

Mandoe , 12 september 2019

Att få läsa om en persons innersta tankar och känslor i ett utanförskap är något alla borde ta sig tid till. Jag har lärt mig mycket om ofrivillig barnlöshet och vad det kan innebära att under flera år kämpa för en graviditet, i motvind. Tack Emelie för en mycket välskriven och ärlig bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok alla borde läsa

Berit Maria Fransson, 8 september 2019

Mycket välskriven bok som berör mig allra längst in i hjärtat. Jag får följa med på författarens alla vedermödor och prövningar med försöken att bli gravid. Med en fantastisk målmedveten kamp kämpar hon vidare i sin önskan att bli en mamma trots alla motgångar med missfall och återkommande IVF. Boken är så personligt, naket och fullständigt öppet och ärligt beskrivet så jag känner mig omtumlad efter att ha läst den. Det här är en bok som har öppnat upp mina ögon på hur det kan vara att stå utanför normen att ha barn, genom att vara ofrivilligt barnlös. Den här boken borde alla läsa för att öka kunskapen och förståelsen för vad det innebär att inte kunna få barn. Rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En känslomässig berg och dalbana

Karin Hedelin Lundén, 7 september 2019

Längtansresan är en fint beskriven känslomässig berg och dalbana. Jag sträckläser den och den är en ögonöppnare för alla tycker jag - både de som har barn och de som försöker. Jag är så tacksam för att Emelie har modet att dela med sig av sina erfarenheter och känslor i detta inferno av behandlingar och tvära kast mellan hopp och sorg.

Boken är så fint skriven och beskrivningarna är så välgjorda att jag längtar efter att läsa mer av denna författare. Det var en njutning att läsa den trots det tuffa ämnet. Jag ser fram emot att läsa nästa bok då jag tycker att det är en jättebra debut av en lovande författare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så viktig, du måste bara läsa den

@bettan_bokprataren (Örebro), 1 september 2019

Jag vill bara uppmana alla jag känner att läsa den, oavsett om du har barn eller är i liknade situation som Emelie och hennes Tobias fått uppleva. Ett mycket viktigt ämne där många kämpar i tysthet då det inte alltid bara är att säga "Nu skaffar vi barn"Boken är så välskriven på ett lättsamt sätt, det är korta kapitel med ett mycket bra driv som gör att jag inte lägger i från mig boken förrns den är utläst, och där sitter jag med en känsla av tomhet, men även med en helt ny förståelse till ofrivillig barnlöshet. läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/08/langtansresan-emelie-ljungberg.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs!

Eva Larsson Buitrago (Göteborg), 29 augusti 2019

Det finns fler lager i boken än det om barnlöshet. Längtan, kärlek, utanförskap och viljan att inte ge upp. Fick mig att tänka över vad kärlek är, hur mycket man ska kämpa innan man ger upp och hur mycket man är villig att göra för att få det man vill ha. Tack att du delat din historia Emelie.
#goodthingshappentogoodpeople eller hur var det? ;-)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tydliga avtryck i läsarens hjärta

Eva Lindebäck Brandt, 25 augusti 2019

Längtansresan är en bok som är svår att lägga från sig och när sista sidan är läst så lämnar den tydliga avtryck i läsarens hjärta. Emelie skriver naket och ärligt om hopp, frustation och en orubblig längtan efter barn men även om avund och skamkänslor på ett sätt som gör att det bränner till.

Längtansresan är en viktig bok - inte bara för dem som bär på samma slags längtan - utan för alla. Med ett välskrivet och lättläst språk, delar Emelie med sig av hur det är att leva utan barn i ett samhälle där barn är normen. Boken har gett mig många nya insikter och jag kan varmt rekommendera den!

.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En tankeväckande bok

Ann-Christine, 23 augusti 2019

Detta är verkligen en bok som kan rekommenderas alla, oberoende av om man är i en liknande situation som författaren Emelie är i eller ifall man redan har barn. Den berör på djupet, delvis för att alla känslor och upplevelser beskrivs så starkt och utlämnande, vilket gör att man till fullo kan leva sig in i den process Emelie och hennes man går igenom. Boken gav mig även en tankeställare utifrån beskrivningen av det utanförskap som Emelie känner i den situation hon befinner sig i. Jag insåg hur många par jag faktiskt träffat under mitt liv som kämpat för att få barn. Nu förstår jag dem bättre efter att ha läst denna bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej