Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ormarna
Betyg & recensioner för

Ormarna (Inbunden)

Kundbetyg 3

(9 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En bladvändare

Anna , 26 mars 2020

Det här är en bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig!

Boken är skriven i nutid, men utan så mycket förklaringar. Läsaren kommer rätt in i huvudpersonen Bea och hennes man Dans relation, sedan rätt in i Beas relation med brodern Alex, sedan den till föräldrarna. Men trots att vi kastas in i handlingen och relationerna, känns allt så hemtamt, vardagligt och nära.

Språket är fantastiskt! Med få ord lyckas författaren göra otroliga beskrivningar av miljön, relationerna och känslorna.

Något bubblar hela tiden i historiens bakgrund och gör att jag måste läsa mer. Språket driver mig framåt utan att jag behöver anstränga mig. Historien är fylld av händelser i nutid, men även tillbakablickar från dåtiden. Det känns dock aldrig för mycket, utan skapar en ökad lust att läsa mer.

Att bestämma genre på den här boken är smått omöjligt, den är allt och därmed sin egen!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ormarna

Sofia, 23 mars 2020

Bea och Dan åker till Beas bror Alex och hans hotell i en liten by i Frankrike. Men det dröjer inte länge innan Alex försvinner. Boken beskrivs både som thriller och familjedrama och jag kan hålla med om att båda genrerna känns rätt. Stor del av handlingen kretsar kring att ta reda på vad som hände med Alex och hur familjemedlemmarna hanterar hans försvinnande på olika sätt. Vi får veta mer om Beas familj och deras relationer. Hennes föräldrar är väldigt rika och pengarna påverkar allt som de olika familjemedlemmarna gör. Det är bra flyt i språket och lätt att läsa vidare, man vill veta vad som egentligen hände, både med Alex och i familjens förflutna. Jag tycker om miljöbeskrivningarna och att stor del av berättelsen utspelas på det slitna hotellet. Titeln är ju Ormarna och ormar återkommer flera gånger, vilket får mig som inte tycker om ormar att ibland rysa av obehag. Det är en spännande bok som jag absolut kan rekommendera!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mörka familjehemligheter

Monica Larsson, 25 mars 2020

Paret Dan och Bea beslutar sig för att hyra ut sin lägenhet i London och åka på semester i några månader. När de kör i sin skruttiga bil genom Frankrike stannar de för att hälsa på Bea's bror Alex. Han driver ett hotell ute på landsbygden men det kommer aldrig några gäster dit. När de är där dyker plötsligt hennes förmögna föräldrar upp. Bea har en knepig relation till dem speciellt sin mamma. En tragisk olycka inträffar och efter det sker det ena efter det andra. Familjen bär på många mörka hemligheter som kommer upp till ytan. Ormarna är en fantastiskt bra thriller om korruption och övergrepp i en dysfunktionell familj.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förhandsläsa Ormarna av Sadie Jones

Karin Eriksson, 14 mars 2020

Boken är väldigt bra för den är spännande.
Huvudpersonen Bea har dåligt självförtroende som maken Dan vill ändra på.
Hennes föräldrar är rika men hon vill inte ha deras hjälp.
Bea och Dan åker på semester.
Första stoppet är hos brodern i Frankrike där han har ett hotell.
Där kommer paret stanna längre än väntat på grund av olika orsaker.
Jag tycker boken är väl värd att läsas då den är spännande.
Jag brukar bara läsa romaner annars.
Tack för mig!!!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej