Du är här: Start / Betyg & recensioner / Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar väntar det förflutna

Vacker och sorglig historia

Lollos bokhörna, 13 maj 2020

En historia som växelvis utspelar sig i Prag på 1980-talet, Berlin (1990-tal) och nutid i Paris. En vacker och sorglig berättelse om kärlek och att ha krossade drömmar.

Jag tyckte om den här boken. Jag tyckte om att få följa huvudkaraktären Laure genom tiden, följa hennes kärlek men även hennes sorg. Hur hon faller hejdlöst för Tomas som hon senare skiljs ifrån under dramatiska former. Vad hände egentligen med mannen hon älskade?
En bra och spännande historia. Jag tyckte att boken är vacker både invändigt och på utsidan. Titeln lockar till läsning och viljan att få samma svar som Laure söker.

Jag kom lätt in i boken, men den har en liten svacka i mitten innan jag mot slutet blir fast igen. Jag gillar när böcker växlar mellan olika tider och när man då får följa en eller flera karaktärer och hur de utvecklas.

Kände mig lite sorgsen när jag la ifrån mig boken, den hade ett bra men ändå sorgligt slut.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Seg startsträcka

BookBeauty, 21 november 2020

Början är lovande men sedan blir berättelsen seg och mycket lågmäld de första 200 sidorna. Karaktärsbeskrivningarna är svaga och väcker inget större intresse hos mig. I fall meningen är att bygga upp någon slags spänning så lyckas man inte. Inte heller de ständiga hoppen mellan tidsperioderna tillför berättelsen något.
Den andra hälften överraskar dock med lite glöd och spänning, men vid det laget hade jag nästan gett upp.
Språket innehåller en del konstiga meningsuppbyggnader, vilket jag förmodar har med översättningen att göra. Jag saknar djup och nyanser, upplever språket som alldeles för enkelt.
Boken får två stjärnor för de historiska inslagen av det kalla kriget.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej