Du är här: Start / Betyg & recensioner / Under en brinnande himmel
Betyg & recensioner för

Under en brinnande himmel (Pocket)

Kundbetyg 4

(24 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lärorik och otäck

Agneta Hermansson, 9 juni 2021

Jag inser att jag vet väldigt lite om Italiens roll under andra världskriget och vad italienarna gick igenom under denna mörka tid i historien. En fantastiskt gripande skildring om en av hjältarna i motståndsrörelsen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som man läser i ett svep

maria sandum, 21 april 2021

En mycket spännande och gripande historia. Jag har lånat ut den till vänner och bekanta. Alla har blivit lika fångade och begeistrade av historien om Pino Lella.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oerhört bra, helt makalös och spännande!

Kim M. Kimselius, 8 april 2021

Den här boken var oerhört bra, helt makalös, spännande och lite läskig. En riktig sträckläsningsbok. Ett annorlunda perspektiv av Andra Världskriget.

Berättelsen handlar om Pino Lella som vi får följa under slutskedet av kriget. Från det han är sjutton år. Såg att Tom Holland ska göra huvudrollen i filmen utifrån den här boken, och han blir en perfekt Pino Lella.

Skildringen av Pino är så stark att man inte annat än fasar för allt det han genomgår. I ett visst läge vill jag lägga ifrån mig boken, eftersom jag är rädd för det som ska komma, ändå måste jag fortsätta läsa, jag måste få se hur det går.

Det är så här en riktigt bra bok ska skrivas. Jag längtar efter att se filmen och hoppas att den ska hålla mig lika trollbunden som boken gjorde.

Berättelsen är baserad på den sanna historien om Pino Lella, en helt vanlig italiensk tonåring som definitivt inte vill ha något med kriget och nazisterna att... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mod

Margareta, 6 januari 2021

Intressant att läsa om kriget ur ett italienskt perspektiv. Det krävs stort mod att kämpa på detta sätt som spion.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oförglömlig

BookBeauty, 25 september 2020

När jag sträckläst denna berörande bok tänkte jag att det inte fanns någon annan bok som kunde mäta sig med denna fantastiska berättelse som innehåller allt. Mod, kärlek, sorg, glädje och hopp.
Jag kunde se platser och personer framför mig, så levande. Jag ville inte att boken skulle ta slut.
Ett måste för bokälskare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Makalöst bra

AnneMarie, 15 september 2020

Den här boken skulle alla läsa var fast från första sidan till den sista. Denne makalösa Pino Lella vilken man och vilket mod den är andlöst spännande och intressant att läsa hur italienska folket hade det under 2:a världskriget.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej