Du är här: Start / Betyg & recensioner / Familjen
Betyg & recensioner för

Familjen (Inbunden)

Kundbetyg 4

(214 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bästa true crime jag läst! Rekommenderas

Kalle , 18 juni 2020

Helt otroligt bra och spännande bok om maffian i Sverige och hur en maffiafamilj har tagit över en förort och hur de styr. Man får även reda på hur polisen försöker bekämpa dem och hur brottsoffren drabbas.
Läs den om ni gillar deckare (fast det här är verkligheten)
En riktig bladvändare. Jag kunde inte sluta läsa. Rekommenderas starkt!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wow!

Sara , 10 juni 2020

Den bästa reportagebok jag läst sedan Klubben. En gripande skildring av en verklighet jag inte ens kunde föreställa mig. Läs den!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

Aniko Borsicka, 5 januari 2021

Väldigt spännande! En bok jag inte ville lägga ifrån mig, ville bara läsa mer och mer. Johanna är en bra författare. Rekommenderar!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så ser det ut

Bo Jarent Olström, 20 november 2020

En berättelse om verkligheten som många inte känner till och som många inte vill erkänna att den finns till
En bok att läsa för alla beslutsfattare inklusive politiker och lagstiftare Man blir förbannad på hur slappt och naivt det är i samhället i dag med lagar från 50 talet som inte har anpassats till dagens samhälle
En verkligt bra bok

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig bok, läs den!

Vitsippan, 29 oktober 2020

Här får man som läsare en inblick i hur lagen tas i egna händer.
Hur man medlar och gör upp inom klanen i en rad brott.
Hur det är för de människor som utför brotten och de som drabbas av hot och utpressning.
Författaren skriver på ett sätt som är lätt att förstå.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Synnerligen Lärorik

Carl-E, 28 september 2020

Den här boken är en ögonöppnare för okunniga svenskar som tror att hela världen funkar som i Sverige!
Genom denna ökar vår förståelse för svårigheten att införliva andra kulturer i vårt samhälle.
Den bör läsas av alla politiker!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fakta

Nils Enar Christer Jendrén, 21 september 2020

Här finns de fakta som politikerna säger sig inte har varken hört eller läst nånstans. Borde läsas av dem. man kan ju tänka sig att det blir en julklapp till var och en

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klankriminaliteten är värre än gängkriminaliteten

Robert Stenkvist, 10 augusti 2020

Det talas och rapporteras mycket om "gängkriminaliteten". I boken "Familjen" av Lerneby beskrivs en stor familj med många släktingar (Ali Khan). Det är en klan, som ägnar sig åt grov kriminalitet som grov narkotikasmuggling, utpressning, mord misshandel och övergrepp i rättssak. I princip alla som anmäler familjen blir hotade till livet och tar tillbaka sin anmälan, även de som blivit utsatt för mycket grova brott av familjen. Självklart överlappar det vi kallar gängbrottslighet med klankriminaliteten, men det finns klara skillnader när det är en klan som står för kriminaliteten. Klanen håller ihop på ett annat sätt än de rena gängen, de riskerar inte att splittras på det sätt gängen många gånger kan göra. Klanerna ställer upp för varandra på ett intimare och starkare sätt. Lojaliteten är oerhört stark inom klanen. De kan hjälpa varandra i högra grad med vittnesmål och att undanröja bevis och vittnen. På så sätt är klankriminaliteten många gånger en svårare nöt att knäcka än gängen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant reportage

Fredrik, 4 maj 2021

Dagsaktuellt ämne, gängkriminallitet, parallella klanstrukturer mm. Man tror först att det är en krimroman tills man mer inser att det är taget som jornalistiskt arbete av verkligheten utifrån vad som har rapporterats av media. Jag var väldigt engagerad i läsandet och tycker den var bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej