Du är här: Start / Betyg & recensioner / Brända brev
Betyg & recensioner för

Brända brev (Inbunden)

Kundbetyg 3

(12 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Så spännande

JT , 14 maj 2020

Man kommer direkt in i boken. Den är väldigt spännande, var svårt att lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändare.

Spännande bladvändare! Närapå sträckläste boken! Även lite otäck men det ska väl en bok som denna vara.
Köp och läs!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mörk, obehaglig och rörande!

Boktanten, 30 december 2020

Jag måste säga att framsidan tilltalar mig, den ger mig en känsla av en smått obehaglig bok.
Och det är den också, åtminstone bitvis. Men det är en spännande bok, tanken på att företeelsen med brända brev finns på riktigt ger en extra krydda.
Dan T. Sehlberg guidar oss skickligt genom alla olika tankar och känslor som kan uppstå när man mister en nära anhörig genom en olycka. Han låter oss känna Niklas hopp, hans förtvivlan och hans desperata önskningar om att hitta ett brev som Eva kanske har skrivit.

Jag gillar mixen av tillbakablickar på händelser i deras liv och saker som han är med om i nutid. Det ökar känslan av att jag känner honom. Boken är lättläst och trots att det är långa kapitel finns det en hel del styckesindelningar där man kan pausa.

Det enda som "stör" mig lite är att vissa delar känns lite väl osannolika, det blir lite fantasy-känsla över det. Men kan du tänka dig några sådana inslag så är det absolut en bok för dig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Njaa

Bokhyllaniskuggan, 23 augusti 2020

❥ Recension Detta är den första boken jag läser av Dan Sehlberg och det första som slår mig är hur otroligt vackert han skriver. Han har en förmåga att förmedla känslor och hjärtskärande sorg. Ett annat ord som kommer till mig är levande, han skriver så levande. Det är lätt att dras in i boken och allt som händer, att vara där mitt i allt. Trots det magiska språkbruket är det här tyvärr ingen story som fångar mig, jag fastnar aldrig riktigt och tycker att det stundvis är både rörigt och långrandigt. Det är nog inte min typ av berättelse bara. Boken får 📜📜📜 av 5.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Absolut inget för mig

@bettan_bokprataren (Örebro), 18 augusti 2020

Det är sällan jag dissar en bok så kapitalt som jag gjort med den här. Jag har försökt att lyssna och det var verkligen en katastrof. Uppläsaren har en väldigt långsam och lågmäld röst. även om jag försökte dra upp hastigheten på uppläsningen så gick det åt skogen
Brända brev börjar lovande men sen går det sakta men säkert utför och berättelsen blir osammanhängande och väldigt spretig. Bara att någon sitter på ett plan och skriver brev...hur sannolikt är det i vår teknologiska ålder? Läste faktiskt inte klart den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Började bra

Villivonkansbooks, 10 juli 2020

Brända brev börjar riktigt spännande med att Niklas vinkar hejdå till sin sambo Eva. Eva åker från Arlanda till Indien på yogaläger och för att få vara själv ett tag och tänka. Men innan planet hinner landa i Indien så störtar det plötsligt. När Eva lämnade hemmet så grälade de in i det sista och Niklas blir nu som besatt av att hitta Evas eventuella sista ord. Skrev hon ett sista brev till honom innan de störtade? Ja det tror ju i alla fall Niklas.
Berättelsen griper tag direkt och det går nästan att ta på Niklas skuldkänslor över grälet och att han inte fanns där för Eva när de förlorade barnet några månader tidigare. Men sen blir berättelsen väldigt spretig och jag upplever den lite rörig. Det blir en historia om en självupptagen man som har alkoholproblem och käkar Zoloft i tid och otid och som nu jagar Europa runt för att få tag på brev. Jag undrar varför det alltid nämns exakt hur många Zoloft Niklas tar vid varje tillfäll... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej