Du är här: Start / Betyg & recensioner / Gangstervåld: Den nya brottsligheten
Betyg & recensioner för

Gangstervåld: Den nya brottsligheten (Inbunden)

Kundbetyg 5

(18 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Realistisk beskrivning av dagens samhälle.

Rosba, 21 oktober 2020

Författaren har lagt ner ett omsorgsfullt arbete med denna bok. Den skildrar dagens problem, som nästan aldrig beskrivs i media. Landet har förändrats inte minst demografiskt de sista decennierna och juridiken har inte inte följt utvecklingen. Kärrholm beskriver det nya grova våldet och dess konsekvenser. Han ger dessutom konkreta råd om möjliga lösningar. De senare förutsätter dock att politiker och andra myndighetspersoner vill diskutera och agera. Boken borde vara obligatorisk läsning för regerings- och riksdagsledamöter.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankeväckane och lättläst

GunMarie Stenström, 30 oktober 2020

Boken är skriven så att det känns som om man sitter och pratar med Fredrik Kärrholm. Det är mycket tunga fakta som man inte kan bortse ifrån längre.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt bra

Crusader, 30 mars 2021

Den är välskriven, det gör det lätt att ta till sig informationen. Det är en bok alla borde läsa för att få en större inblick i den dagens utvecklingen, samt för att förstå varför vi har hamnat där vi är idag att ideologi har styrt kriminologin och rättsväsendet till sina extrema nivåer. Hoppas det kan bli ändring på det efter denna boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig bok

Ajv, 12 januari 2021

Ett ämne som är väldigt aktuellt. Våra lagar från 80 - talet fungerar inte längre på den organiserade brottsligheten i Sverige. Författaren vågar beskriva situationen och sätta ord på vad som har gått fel.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig bok som alla borde läsa!

Josefin, 20 december 2020

En riktigt skarp beskrivning av Sveriges nya sorts kriminalitet, men även en beskrivning av Sveriges rättsystem och förklaringen till varför det ser ut som det gör. Fredrik presenterar också vilka åtgärder han tycker krävs för att få bukt med brottsligheten, och jag håller helt med om att det krävs betydligt tuffare tag än något politiskt parti lägger fram.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Obligatorisk läsning för 50 år och yngre

Gunilla, 17 november 2020

Speciellt för poliser och andra tjänstemän inom rättssamhället: socionomer och andra socialarbetare; vårdpersonal LSS, lärare och framförallt alla politiker oavsett partitillhörighet!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fängslande läsning!

Piotr Pons, 18 oktober 2020

Köp boken innan Åklagarmyndigheten beslagtar hela upplagan.

Vad sägs om följande citat från sidan 192 i boken:

"Vi (i Sverige - mitt tillägg) har varken överprövande kammare, konstitutionell domstol eller en president eller monark med veto. Det finns förvisso ett lagråd vars uppgift är att bedöma hur lagförslaget förhåller sig till grundlagarna, rättssäkerhetskraven och rättsordningen i övrigt. Men dess faktiska makt kan jämföras med en arg lapp i tvättstugan. Lagrådets kritiska yttranden har vid upprepade tillfällen ignorerats av regeringar av skilda kulörer."

Bara detta klara besked svart på vit om ingen maktdelning i landet är värt bokens pris.

Dessutom får du osminkat bild av antisocial dominansbeteende, ny typ av brutalitet, hänsynslöshet, råhet, skjutningar, bomber och politiker som säger mycket men gör ytterst lite åt saken.

Det är en fängslande läsning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verklighetsbeskrivning

Johan Westerudd, 1 oktober 2020

Fredrik väljer att inte agera PK i en samhällsdebatt mkt uppbyggd på just det. Kunnig och skarp säger han hur landet ligger, delvis svårsmält för många av oss.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som regeringen m.fl. borde läsa!

Hans Hedström, 30 september 2020

Författaren tar upp en rad (för regeringen) obekväma sanningar, delvis grundade på egen erfarenhet men också sådant som går att kontrollera via olika källor. Inte minst via polisutredningar och domstolshandlingar.

Jag håller med om det mesta vad han skriver, speciellt hans förslag till radikala åtgärder för att försöka hejda den allt värre våldsspiralen som drabbat olika delar av landet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej