Du är här: Start / Betyg & recensioner / Buddhas lära : en väg till frihet
Betyg & recensioner för

Buddhas lära : en väg till frihet (Häftad)

Kundbetyg 5

(10 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lättläst översikt över Buddhas lära

Per, 27 januari 2015

Boken ger en fin översikt över centrala läror och begrepp inom buddhismen. Detta görs mycket grundligt men ändå i en lättläst form.

Jag läste den från pärm till pärm vilket var trevligt då språket är lätt och ledigt. Buddhas grundläggande lära består till en stor del av olika listor ("De fyra ädla sanningarna", "Den åttafaldiga vägen", "De sju upplysningsfaktorerna", "De tio bojorna" osv). Dessa ibland komplicerade system och modeller förklaras här med enkelhet och elegans. Men kanske ännu viktigare är att författaren hela tiden återkommer till vad dessa betyder för oss här och nu.

När jag läste satt jag ofta med ett leende på läpparna och skrattade till och med ibland för mig själv åt de små lustiga anekdoter som blandade upp den noggranna genomgången av listor och begrepp.

Jag kommer att återkomma till "Buddhas lära" många gånger då jag vill läsa mer om ett specifikt begrepp vilket underlättas av ett ... Läs hela recensionen

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett bra köp!

Joakim Eriksson, 23 mars 2017

Jättebra bok! Första boken om buddhism jag läser och tycker att jag har fått många konkreta svar och mycket kunskap

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vi alla bör följa vägen!

Nelum Berglund, 18 juli 2016

Lättläst och insikt givande. Jag kan bara varmt rekommendera Buddhas lära. Särskilt till någon som redan läst introduktionsböcker om buddhismen och nu vill få en djupare översikt över olika viktiga delar av buddhismens lära.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nödvändig västerländsk röst!

Jan Koldenius, 13 februari 2015

Sangharakshita är en av pionjärerna i försöken att skapa förståelse för buddhismen och förankra den i västvärlden. Över nittio år gammal kan han i dag se tillbaka på en insats som lämnat ringar på vattnet inte bara i Europa utan också på många håll i den övriga världen. Han föddes i London i mitten på tjugotalet som Dennis Lingwood, och blev redan som tonåring övertygad om att buddhismen var hans andliga hemvist. Som rekryt i engelska armén skeppades han lyckligtvis mot slutet av andra världskriget till Indien, och kunde som civilist snart påbörja sina ansträngningar för att tillägna sig Buddhas lära. Efter att ha blivit munk, och tilldelats namnet Sangarakshita, undervisades han av lärare från skilda traditioner under tjugo års tid och lade då grunden för sin övergripande kunskap och insikt i de olika buddhistiska traditioner som finns. Mot slutet av 60-talet återvände han till England och grundade då Western Buddhist Order, ett na... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett bra köp!

Jann Dewit, 8 november 2017

Lånade först boken men köpte den sedan. Författaren har lång egen erfarenhet av Buddhismen och stor förståelse för dess ovanliga, samtidigt enkla, innebörd. Berättas lättillgängligt, men också djuplodat, genom historiska anekdoter och med väl presenterade resonemang. En bok att läsa med behållning och att återvända till som referens.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej