Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jag, du, vi
Betyg & recensioner för

Jag, du, vi (Inbunden)

Kundbetyg 4

(3 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Rutinerat i tre rader, men överraskar oavbrutet

Irene Kolare, 1 augusti 2021

"Jag, du, vi" är så vacker att se på och hålla i handen. Det är lätt att förhålla sig och ha en relation till boktitelns sammanhang, men sen börjar allvaret och inget är längre enkelt.

Ordvalen och kombinationerna i de återkommande tre raderna i Rantala Bonniers poesi är gränslös och ordvalen skapar vändningar som inte liknar några andra. Läsaren utlämnas obönhörligt till egna tolkningar. Det är ovanligt, roligt och utmanande. Dikterna återkommer rutinerat i tre rader, men överraskar oavbrutet.

Kombinationen med bilder och dikter påminner om Hans Wigerts och Thomas Tidholms "Andarna är glada i dag". Den är i färg och "Jag, du, vi" är i svartvitt, men känslan är densamma. Båda böckerna talar direkt till läsarens egen sinnesstämning.

Rantala Bonnier styr inte läsaren som är fri att läsa in längtan efter kärlek, längtan efter bekräftelse och kärlek. Det är klart opretentiöst och underhållande, vilket inbjuder ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker och skör poesi

@bokslukarfeministen, 5 september 2021

Jag har tidigare läst Ak(c)ne som är Johans tidigare diktsamling som jag tyckte om, så såg mycket fram emot att läsa även denna. Dikterna har en drömsk underton som samtidigt är väldigt uttrycksfulla. Dikterna är vackra, sköra och talar till läsaren. Poesin bryts även av med några svartvita bilder vilket jag tycker var ett mycket bra komplement till dikterna då det ger en tid att stanna upp, titta på bilderna och fundera på det som en just har läst. Jag känner att Jag, du, vi är en diktsamling som jag gärna vill gå tillbaka till och läsa om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker bok och vackra texter!

Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 9 juli 2021

Jag gick in i denna bok med dikter utan några förväntningar och utan att egentligen veta vad den handlade om mer än titlens ledtråd om ett vi, både separat och tillsammans. Det är en vacker bok både på utsidan och insidan. Då dikterna innehåller så många känslor känns det skönt med stilrena sidor där mycket luft ryms. Johan Rantala Bonnier har ett säreget sätt att skriva där dikterna bjuder in till varje läsares unika tolkning. De handlar inte till största delen om att direkt förstå utan om att själv uppleva. Ett flöde av kontraster får känslorna att pendla men ändå dras mot det mörka. De ljusa sidorna går att hitta om de mörka får vikas bort. En sorts kämpaglöd. Jag har i mitt liv inte bekantat mig alltför mycket med dikter, men sedan ungefär förra året har jag känt en dragning mot det poetiska då jag fann känslan i det. Det fina med dikter är att de kan tolkas på en miljard olika sätt, allt beror på vem betraktaren är. Rantala Bonn... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej