Du är här: Start / Betyg & recensioner / Belsassars dotter
Betyg & recensioner för

Belsassars dotter (Pocket)

Kundbetyg 3

(10 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Brott och polisliv i mustig Istanbul-miljö

Marie W, 9 december 2014

Hela den här deckarserien tycker jag är riktigt spännande, rolig och intressant. Kriminalkommissarien Ikmen är en kul figur som har moderna problem med sig själv och sin stora familj i en gammaldags kultur i förändring. Morden och intrigerna har alla grund i reella problem i Turkiet, kanske mer specifikt Istanbul, en stökig blandning av högt och lågt, modernt och murket.
Jag har tillbringat sex månader i staden och använde böckerna lite som en guide och besökte många av de ställen som beskrivs i deckarna. Eftersom jag läste serien innan mitt besök, sporrades min nyfikenhet för staden rejält. Turistindustrin i Istanbul borde faktiskt organisera vandringar med romanerna som grund, som man gjort i Ystad och Stockholm. Det vore suveränt!
I varje bok finns dessutom verkligt användbara saker som en karta, ordförteckning, uttalstips och en allmän orientering om turkiska företeelser.
Nu väntar jag bara på del åtta och nio i serien! När kommer de?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hårdkokt i Istanbul

Magdalena Väpnargård, 9 oktober 2014

Intriger och en märklig historia som går tillbaka till tsar-Ryssland. 'En kvinna med märklig sexuell aptit och så en miljard turkiska namn, förvecklingar och en poliskommissarie med ett svårlöst privatliv.
Spännande, ibland onödigt konstruerat, i synnerhet sexet känns väldigt mycket effektsökeri, men slutprodukten blir en mycket habil debut. Ska läsa fortsättningen i serien med nöje.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förskräckligt språk. Någon med kul berättelser som...

Petra, 7 augusti 2013

Förskräckligt språk. Någon med kul berättelser som försöker vara litterär men det blir bara löjligt. Slängde boken. Köp något annat!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej