Du är här: Start / Betyg & recensioner / Bortom förnekelsens dimmor
Betyg & recensioner för

Bortom förnekelsens dimmor (Häftad)

Kundbetyg 5

(3 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En storögd betraktelse av ett land i förfall

Arne Mats Erik Weinz, 4 juni 2020

Läste precis Bortom förnekelsens dimmor, av Eva Dillner. Dillner lämnade Sverige med sina föräldrar då hon var 14 år. Efter 30 år utomlands, mestadels i USA, återvände Dillner till Sverige 1998, men hennes barndoms trygga och fina Sverige stod inte längre att känna igen.

Bortom förnekelsens dimmor är en storögd och mycket tänkvärd betraktelse av ett land i förfall. Civilingenjör Dillner som haft betydande positioner inom tung industri finner att hon som kvinna inte är gångbar i svensk industri, trots att hon har betydande, internationell erfarenhet inom pappers- o massaindustrin. Den falska feminismen som råder i landet som skryter med att föra en feministisk utrikespolitik får sig en rejäl skrapa.

Dillner betar skarpögt av område efter område i något som skulle kunna vara basen för ett modernt partiprogram. Hon höjer även blicken för att betrakta hur Sverige berörs av EU och Nato. Dillner inte bara ser vad andra ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klockrent budskap

Eli, 30 augusti 2018

Kanonbra! Budskapet är så enkelt och klockrent. Varenda svensk borde läsa. Det är en fördel, tror jag, att boken inte är så "tjock och att språket är "enkelt" (vilket inte är så enkelt som man tror - det är en bedrift). Det gör den lättläst och lätt att sätta tänderna i. Det här borde bli en kioskvältare! Författaren ser det Hans Rosling såg, att migration och flykt ska lösas i närheten av där problemen finns. Där kan vi alla hjälpa tills problemen i de länder man "flyr" från är lösta. Problemen i MENA-länderna ska inte flyttas till Europa då blir flyktingsituationen i världen ännu värre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej