Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den högkänsliga människan : konsten att må bra i en överväldigande värld

Det bästa jag tagit del av på länge. Läst hennes bok...

Ia Staaf, 13 juni 2013

Det bästa jag tagit del av på länge. Läst hennes bok när den kom ut på engelska flera år sedan. Den svenska upplagan är mycket bra och jag uppskattade uppdateringen av aktuell forskning i början av boken. Rekommenderar den till alla som är intresserade.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Känner stor tacksamhet inför författaren för att hon...

Lisa Ekman, 3 juni 2013

Känner stor tacksamhet inför författaren för att hon forskat djupt i ämnet och skrivit den här boken! Äntligen förstår jag mig själv! Rekommenderar den VARMT till HSP-människor i min omvärld!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant och viktig.

Amisah, 14 januari 2015

En innehållsmässigt informativ och viktig bok som ger oss högkänsliga bra hjälp att förstå oss själva och att förklara för andra varför vi är som vi är. Den känns som en god vän som verkligen begriper hur det känns inuti oss - en bok att hålla i handen när det är för många icke-högkänsliga runtomkring och man känner sig ensam.

Men översättningen behöver arbetas igenom ytterligare en gång innan nästa upplaga kommer i tryck. Det verkar som om översättaren har engelska som modersmål och ännu ej helt "äger" det svenska språket. Meningarna blir ibland svårbegripliga eller tröga pga ordföljd och ordval. Tyvärr har man ibland bara översatt ord och uttryck rakt av och läsningen tappar då sitt flöde och blir hackig. (Det är också märkligt att man t.ex. använder det engelska "norepinephrine" i den i övrigt svenska texten - här skulle ju det svenska "noradrenalin" använts...)

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jättebra bok, jag känner verkligen igen mig och...

Polargirl, 6 augusti 2013

Jättebra bok, jag känner verkligen igen mig och förstår nu varför jag är som jag är, och har fått ett verktyg att hantera det.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trevligt och lättsamt skriven om detta sååå viktiga...

Ann-Sofi Örn Broberg, 2 juli 2013

Trevligt och lättsamt skriven om detta sååå viktiga ämne, hoppas den når ut till många många och kommer att underlätta livet för många ungdomar om den når dithän.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket bra bok som gör att man får större...

Pia Fältgårdh, 6 augusti 2013

En mycket bra bok som gör att man får större förståelse för högkänsliga människor. Välskriven och lättfattad. Tips och test m.m.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket angelägen bok... inte bara för HSP

Leo Cheiron (Österlen), 5 mars 2014

Angelägen OCH klart bra bok! Jag har läst "Drunkna inte i dina Känslor" - och fick här mera kött på benen utifrån en forskares långa arbeten. Jag känner igen mig och inser än en gång varför jag är som jag är, mina "problem" på arbetsmarknaden" i att vara "annorlunda i tanke och handling. I boken finns verktyg för oss HSP att hantera våra liv - MEN bäst vore om alla de andra 80% av befolkningen läste boken... säger jag, som en 7:a via Enneagrammet och ENFP via Meyer&Briggs...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra tänkvärd bok som alla yrkesverksamma inom barn-...

gladlynt, 27 december 2013

Bra tänkvärd bok som alla yrkesverksamma inom barn- och psykiatrin skulle ha som kurslitteratur. Hjälpsam att förstå sig själv och andra missförstådda.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra grundbok med tips för vardagen för högkänsliga....

Kristina Oscarsson, 13 augusti 2013

Bra grundbok med tips för vardagen för högkänsliga.
Jag känner tacksamhet för att ämnet tas upp och känner att jag förstår mig själv bättre när jag läst den här boken. Läs gärna tillsammans med "Älska dig själv" av danska Ilse Sand på samma tema.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej