Du är här: Start / Betyg & recensioner / Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom
Betyg & recensioner för

Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom (Kartonnage)

Kundbetyg 4

(52 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fantastisk

Villivonkansbooks, 20 mars 2018

Vad sker i kroppen när vi utsätts för stress under en längre tid? Hur lindrar jag min oro inför alla främmande symptom i kroppen? Vad sker med relationerna när jag inte orkar hålla ihop?
🐴
Våga vara rädd är en bok om utmattningssyndrom. En helt fantastisk bok i ämnet! De jag läst tidigare känns bara som dåliga kopior på denna. Just den jag läser är tredje tryckningen av samma bok och jag förstår varför den går hem hos folk. Jag känner mig så träffad när jag läser och får riktiga gråt och ångestattacker under tiden, det är ju mig boken handlar om känns det som. Nästan otäckt att läsa när det stämmer så på pricken. Emma blandar självbiografiska delar med fakta, genom utmattningssyndromets fyra faser - uppvarvning, kaos, återhämtning och nyorientering. Den är lättläst och går direkt in i hjärtat med Emmas språk. Det är en väldigt viktig bok som jag tycker alla ska läsa, är man inte drabbad själv, så har man garanterat nå... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte lika för alla

Jeanette Johansson, 28 december 2016

Hade alla som drabbades av utmattning samma sociala och ekonomiska resurser som författaren hade säkert många fler kommit tillbaka till arbetslivet

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd!

Lollos bokhörna, 8 juni 2019

"Våga vara rädd - en bok om utmattningssyndrom" av Emma Holmgren är en väldigt bra, den är öppen och ärlig och tyvärr ständigt aktuell. Den ger en inblick i hur det är att leva med utmattning och att det går att komma vidare. Men det tar tid! Lång tid.

Boken "Våga vara rädd" är väldigt välskriven och både lätt och svår att läsa. Ska du bara läsa en bok om utmattningssyndrom tycker jag att du ska läsa denna. Både om du är själv drabbad eller om du är anhörig.
Emmas bok är en bok jag önskade att någon hade satt i mina händer när jag i oktober 2017 kom från mitt första besök hos företagshälsovården. Dit kom jag för att jag ständigt hade panikångestattacker på jobbet och hemma. Jag grät ofta, var väldigt trött och kunde knappt koncentrera mig. Jag nickar igenkännande när jag läser boken. Mycket av det som står där kan jag relatera till. Jag hade tur och fick hjälp innan det blev för allvarligt och för ett par veckor sedan h... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag

Marie Ann-Christine Knutsson, 13 oktober 2017

Den var grym! Man kände direkt att JAG ÄR INTE ENSAM, jag är inte tokig. Fick känslan sv att vi birde träffas och ventilera. Tack för en mycket bra bok ❤️

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En himla bra bok

Petra Dessmark, 25 september 2017

Det blev många bra aha-upplevelser och nya kunskaper. Jag gillar verkligen hur boken är upplagd; en bra avvägning mellan det personliga och faktainformationen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överväldigande

Katarina , 23 augusti 2017

Denna bok borde läsas av samtliga inom vården och rekommenderas till de som blir sjuka pga utmattning vid första besöket hos läkare. Den ger insikt i hur förlamande sjukdomen är och hur svag och liten man känner sig.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utmattningsyndrom!

Anette Åkesson, 21 september 2019

För mig som drabbats av utmattningsdepression var denna boken väl värd att läsa. Att få förståelse till sitt eget mående.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra och informativ

Flisan , 6 mars 2019

Hittade denna bok av en slump på Instagram. Som drabbad förstår jag mig själv lite bättre nu, det är dock en långsam process. Många aha upplever i boken, vilket gett en ökad förståelse över mig själv. Lyssnade först på boken, nu har jag köpt boken. Boken ger även mycket viktig information till både den drabbade och dess arbetsgivare, närstående och medmänniskor. Jag tycker att alla som har något med utmattningssyndrom att göra, borde läsa eller lyssna på den. Det finns mycket okunskap. Till dig som är drabbad, komplettera med boken. Min återhämtning, dagbok vid utmattningssyndrom. Tror det kan vara ett bra redskap för egenvården. Ser fram emot nästa bok av författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Typiskt!

Louise, 19 januari 2019

Typiskt att det ska vara en chef som yttrar sig. Blandningen av personlig berättelse och medicinska beskrivningar kanske passar vissa. Jag tycker snarast att det är rörigt och att författaren får väldigt dubbla roller.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej