Du är här: Start / Betyg & recensioner / Fågeln i mig flyger vart den vill
Betyg & recensioner för

Fågeln i mig flyger vart den vill (Inbunden)

Kundbetyg 5

(34 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Förtrollande

Michael Kolterjahn, 25 september 2017

Sara Lundbergs text och akvareller samspelar finstämt. Jag är helt förtrollad av boken, tittar i den om och om igen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa barnboken på länge!

Ann Widung, 6 september 2019

Jättefin bok för barn i rätt ålder! Både text och bilder är utmärkta! Rekommenderar gärna! Extra plus att den baseras på fakta!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskar Boken

Kristina Boman, 14 maj 2019

Älskar boken både berättelsen och de fint målade bilderna. Läser den som vuxen. Avslutas även med en berättelse om hur det gick sen, Underbar bok. Älskar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magisk

Majlis Glindsjö, 6 augusti 2018

En sann berättelse illustrerad av vackra o spännande bilder. Beskriver en osannolik historia om en besvärlig barndom. Att huvudpersonen blev en betydande konstnär. Berta Hansson hade haft staty o varit berömd i hela landet om hon varit man. Men bra att hon nu blev upprättad!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Berta Hansson

Roligt att läsa om Berta Hansson eftersom jag kände henne, kände igen historien om hennes familj och skildringen av hennes barndomsby.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra!

Linda, 14 april 2018

En skön bok, bra att läsa tillsammans.
Konst och litteratur i ett. Ger målarlust! Finfint när kvinnliga skapare lyfts fram.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Framsidan gör inte rättvisa åt innehållet

Hobbybibliotekarien, 11 april 2018

Augustprisvinnare i kategorin barnbok, fast det ser ut som en konstbok...
Jag måste säga att det skiljer sig väldigt i fråga om urvalet från år till år, särskilt de fyra senaste åren. Berta Hansson kunde ha varit en av kvinnorna i Godnattsagor för rebelltjejer, för rebell är precis vad hon är.
Berta föds i Jämtland 1910 och hon älskar att teckna och måla. Mamman är lungsjuk och Berta vet att hon behövs på gården, hur skall hon göra när hon bara vill måla och rita inte vara på gården och hjälpa till? Jo, hon kan strunta i att maten bränner vid¿som tur är har hon en snäll pappa som med lite påtryckningar av doktorn ger henne möjligheten att utbilda sig till konstnär. Tur att doktorn var en snäll och klok man, för när mamman dör är det bara män som bestämmer runt Berta, pappan, magistern och doktorn.

Fin bok med många målningar, men vem har gjort dem? Författaren? Jo så är det nog, men det framgår inte tydligt. Ett ta... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

barnbok

Amira Veronardi, 18 december 2017

Själv har jag inte läst boken, men mitt barnbarn, 10 år, tyckte mycket om boken! Den passade henne utmärkt att läsa och hon gillade de fina bilderna. Jag utgick denna gång helt enkelt från juryns bedömning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flödig bildroman om konst

Christina Lundborg, 13 december 2017

Sara Lundberg är en alldeles egen koloristisk djärv och måleriskt fri aktör
inom svensk bilderbok. Med denna fria och sinnliga konstnärsbiografi för
unga läsare i alla åldrar lyfter hon fram ett stort stycke kvinnohistoria.
Mvh Kia Lundborg

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej