Du är här: Start / Betyg & recensioner / Massutmaning : ekonomisk politik mot utanförskap & antisocialt beteende

Köp den!

Sabrine W, 5 februari 2017

Har sett fram emot Tinos bok och vart inte besviken. Den här boken är den viktigaste boken man kan läsa just nu.

27 av 29 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För alla

Ingemar Eriksson, 12 februari 2017

Den borde finnas i alla svenska hem. Bygger på ren fakta med massor av exempel på utmaningar (= problem enl. Tino) som det finns massor av i dagens Sverige. Därav bokens titel Massutmaning. KÖP !!!

18 av 20 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fyrbåk i den känslodrivna samhällsdebatten

Martin, 24 februari 2017

En viktig bok som är helt väsensskild från den övervägande känslodrivna samhällsdebatten i frågan. Sanandaji har en agenda, men han är glasklar med vad som är åsikt och vad som är fakta. Det handlar inte om politiska höger- eller vänsterval utan om samhällets grundläggande funktion. Alla resonemang underbyggs av noga redovisade siffror och citat från etablerad forskning och myndigheternas offentliga statistik.
Vi ser idag ökande segregation och en framväxande underklass. Negativa krafter släpps lösa när samhällets resurser inte räcker till, och olika utsatta grupper i samhället ställs mot varandra.
SD:s tillväxt kan troligen till stor del förklaras genom detta, och hur frågan behandlats politiskt och medialt.
Ska vi kunna lösa situationen så måste vi börja med ett öppet och evidensbaserat samtal. Sanandajis bok inbjuder till just detta.

9 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bra bok.

Carl Oskar Emanuel Nordström (Varberg), 11 november 2017

Stenhård fakta upptryckt i ansiktet på PK eliten i Sverige. Alla som inte förstår varför Integrationen i Sverige gått överstyr bör läsa denna. Sen kanske ( inte troligt dock ) vi kan få en nyanserad debatt om integrations frågorna.

7 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

ÅRETS mest angelägna bok!!!

Leo Cheiron (Österlen), 24 februari 2017

Ett måste för ALLA - som vill veta det som våra folkvalda (?) medvetet fördunklar, bortförklarar och inte minst vågar ta tag i.... ÅRETS mest angelägna bok!!! LÄS DEN - och befria ditt intellekt från dumhetens politiska elit!

8 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant och viktigt inlägg i debatten

Marianne Ståhl, 26 maj 2017

Våra politiker har haft en bristande insikt om de växande problem samhället står inför. Medias rapportering har med sitt kampanjarbete och snyftreportage pläderat för ökad mottagning. Men var finns en saklig konsekvensbeskrivning.

Det svåra är integrationen och den skapas inte automatiskt. Att förlita sig på skönmålning hjälper föga då det saknas både bostäder och arbetstillfällen. Tino Sanandaji har i sin bok Massutmaning på ett mycket övertygande sätt beskrivit och analyserat vad som händer i Sverige. Och framför allt vad vi har att vänta såvida vi inte agerar på ett ansvarsfullt sätt.

8 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärt om invandringen

Eva Wikström, 6 april 2017

Sanindaji skriver lättfattligt, med hänvisningar till otvetydiga fakta från trovärdiga källor, som SCB, BRÅ osv. Slutsatserna han drar är en svidande kritik mot den politik som förts av de senaste regeringarna när det gäller immigrationen till Sverige: vill vi behålla vår välfärd kan inte gränserna stå öppna!
Han tar också upp integrationsproblem i förorterna, gängkriminalitet, trygghetsfrågor, våldtäkter och mycket annat relaterat till invandring på ett föredömligt klarvaket och osentimentalt sätt. Alla politiker borde läsa den!

8 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fakta

Jan Malmsjö, 18 februari 2017

Det här är ingen debattbok, den redovisar fakta med källhänvisningar (utom på slutet där Tino presenterar förslag till lösningar på problemen). Tänk om våra politiker och debattörer kunde vara lika kompetenta och ärliga!

7 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klart läsvärd!

L Karlsson, 10 januari 2018

Innehåller mycket som landets maktelit borde ta till sig och sedan ta nytta av.
Tino har uppenbarligen förmågan att granska en del "svenska fenomen", helt utan skygglappar.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej