Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den högkänslige mannen : lär dig att använda din känslighet som en styrka

ÄNTLIGEN, ja äntligen en bok - för oss MÄN !

Leo Cheiron (Österlen), 12 december 2018

ÄNTLIGEN, ja äntligen en bok - för oss HSP - MÄN!

Denna bok ger med sina återkopplingar till såväl forskning, teorier och insamlade intervjuer - så kanonbra *YES* - till oss män , som är HSP, dvs tillhör de 20% av en genomsnittsbefolkning i att vara Högkänsliga.

KÖP boken nu - ge bort som Julklapp - eller som annan Hjärteförmedlad gåva.

Självklart kan och ska boken läsas av KVINNOR - och då specifikt vad de intervjuade HSP-männen säger om SEX och relationer med kvinnor.... MYCKET lärorikt och kärleksfullt - för sig själv och kvinnan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok för både högkänsliga män och kvinnor!

Mikael Gustafsson, 26 november 2018

I den första delen tar författaren avstamp i frågan "Finns det en maskulinitetskris?"; riktar sedan fokuset mot den högkänslige mannens problematik med det traditionella maskulinitetsidealet men också mot vad en sådan man kan bidra till i skapandet av ett nytt maskulinitetsideal; och tar upp frågan om vad högkänslighet är i vetenskapliga termer. Det sistnämnda omfattar definitioner och beskrivningar av t.ex. temperament, extraversion och introversion, beteendehämning, långsamt "upptinade" småbarn, orkidé- och maskros- men också tulpanbarn, samt känslighetens negativa problem men också fördelar. Därefter beskriver han de vetenskapliga aspekter som varje högkänslig person bör känna till: begreppet Sensory Processing Sensitivity (SPS) och hur detta effektmässigt manifesteras i djup bearbetning, överstimulering, känslomässig reaktivitet och empati, samt känslan för det subtila -- d.v.s DOES-modellen. Falkenstein betonar dessutom att egen... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej