Du är här: Start / Betyg & recensioner / Bilden av Sverige : en personlig resa
Betyg & recensioner för

Bilden av Sverige : en personlig resa (Häftad)

Kundbetyg 5

(143 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Årets viktigaste bok.

Mange Andersson, 2 mars 2018

Mycket välskriven bok som alltid utav Katerina Janouch.

Valåret 2018 mest viktiga bok om hur saker & ting inte fungerar i dagens Sverige.

30 av 39 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Strålande Katerina

Magnus, 4 juni 2018

Läsvärd bok, i hög grad aktuell då vi under senare tid blivit varse den verklighet som Katerina försöker påvisa. Att bli avklädd inför hela svenska folket av självaste statsministern och diverse godhetsknarkare pga åsikter visar också svart på vitt den vuxenmobbning som förekommer i samhället enbart för att man inte tycker samma.

12 av 16 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Yttrandefriheten är hotad!

Judit, 11 april 2018

Jag blir glad när en duktig författare står upp för demokratin. Övriga författare, kulturpersonligheter, artister och journalister spelar med i nedmonteringen av demokratin.
Vi har en så kallad statsminister som angriper en svensk medborgare på grund av vad hon har sagt i TV i ett annat land!
Ni som bokhandlare borde vara oroliga inför framtiden när censuren slår till allt hårdare.
Hon skriver på ett vårdat men ändå lättläst språk och skulle passa i Akademien när man har rensat ut där.
Jag är mycket ledsen över tillståndet i detta arma land och därför läste jag boken i rasande fart.
Jag har längtat efter en liknande bok.

13 av 19 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ärlig och avslöjande

Claes Hansson (Växjö), 27 april 2018

Äntligen någon som reflekterar utifrån hur saker och ting förhåller sig utan att änglsas för vad etablissimanget skall säga och banna.

11 av 15 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sverige av idag

LarsBra, 18 april 2018

Bra och skrämmande beskrivning av ett censur-Sverige av idag. Och värre lär det bli tyvärr. Klart välskriven och givande bok om hur det går till i Sverige. Läste den nästan från pärm till pärm.. Kan klart rekommenderas!

11 av 15 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En viktig nutidsskildring

Tonton, 3 mars 2018

Alla som kallar sig demokrater bör absolut ta del av denna beskrivning som visar hur skutan Sverige vrids åt sin egen undergång...

14 av 22 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sanningens Röst

Baronen, 9 april 2018

Mycket Välskriven.
Ett måste köp inför det viktiga valåret 2018.
Janouch beskriver det svenska haveriet utifrån ett neutralt sätt.
Köp.

12 av 18 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En personlig resa från PK till dissident

Boken beskriver Janouch' resa från PK till dissident med utgångspunkt från händelser i hennes liv under året 2017. Startskottet smäller vid den famösa intervjun i Tjeckien i början av 2017 och den brännmärkning hon då blev föremål för från självaste statsministern. Det är talande hur de "godas" intolerans är så stark att de skapar nya oppositionella genom ofta helt omotiverade förföljelser.

Bokens ämne är i huvudsak politik men den behandlar också författarinnans privata och de bekymmer som drabbar hennes åldrande föräldrar. Dessa delar är inkännande skrivna och fyller väl sin plats i boken.

10 av 14 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt viktig bok

Blåklockan (Frösön), 25 april 2018

Författaren Katerina beskriver väldigt klart och upplysande om vad som händer i vår samtid i vårt eget land, Sverige. Den är en riktig ögonöppnare som också skulle behöva läsas av betydligt fler som också värnar om Sverige som land. Sverige har verkligen fått ett mycket skamfilat och mycket dåligt rykte i länder utanför Sverige, som ett mycket otryggt land att bo i numera, och att det bara kommer bli ännu värre i framtiden. Nej, ännu fler måste vakna och inse verkligheten om vi någonsin ska kunna vända skutan åt rätt håll igen, om det någonsin går. Hon beskriver också skillnaden i vård, sämre i Sverige men bättre i Tjeckien därifrån hon kommer.
Helt klart är det en mycket läsvärd och bra bok som jag helt klart rekommenderar er andra att läsa.

10 av 14 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej