Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kraften
Betyg & recensioner för

Kraften (Häftad)

Kundbetyg 5

(2 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Dystopisk fantasy när den är som bäst

Linda, 1 juni 2020

Jag har läst Kraften, första delen i en dystopisk fantasytrilogi, av Marcus Tallberg och Elin Frykholm.
Efter en stor katastrof har världens isar smält, vilket i sin tur gjort att världen ser annorlunda ut. Det som är kvar kallas nu för Ela och styrs av president Daegal, en man som inte drar sig för något i sin kamp mot kraftfolket, det folkslag som beskylls för Katastrofen.
Jag fullkomligt älskade denna bok som bara blev mer och mer spännande för varje kapitel. Men det var med en ständig kall kår längs ryggen, för denna obehagliga framtid känns inte alltför osannolik. Faktum är att många viktiga frågor, sociala och existentiella, på ett snyggt sätt tas upp och vävs in i berättelsen.
Huvudpersonen, Freija, kommer från ett fattigt men kärleksfullt barnhem som hon skulle göra allt för. Men frågorna om hennes bakgrund är något som ständigt jagar henne. Varför blev hon övergiven av sin mamma, och vem var hon?
Jag längta... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk!

Bokhyllaniskuggan, 23 februari 2020

❥ Recension

Jag blir ledsen nu varje gång jag kommer på att jag har läst ut boken och att den nu är slut. Det här var en läsupplevelse utöver det vanliga, det är en fantastisk bok, på så många sätt.

Författarna har verkligen en förmåga att bygga upp spänningen genom att det då och då dyker upp stycken från framtida Freija, det blir som att hela berättelsen är en tillbakablick ur hennes perspektiv och man vill hela tiden veta mer! Jag älskar detaljen med sättet Freija och Embla visar sin kärlek, som är återkommande genom hela boken, det är fint.

Boken är genomtänkt och språket är bra, jag fastnade direkt när jag började läsa och den var svår att lägga ifrån sig. Det är en originell historia som är otroligt detaljerad. Det känns som att jag är där med karaktärerna och upplever allt de går igenom.

Massor med pluspoäng för de starka kvinnliga karaktärerna och en bra fördelning av män och kvinnor... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej