Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den magiska rustningen
Betyg & recensioner för

Den magiska rustningen (Inbunden)

Kundbetyg 5

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Den magiska rustningen av Hanna Blixt

Bokugglor , 10 september 2019

Den magiska rustningen är den fjärde delen i Äventyren i sagofallen och jag har gillat alla böckerna i serien väldigt mycket och jag blev inte besviken av den här boken heller, utan jag tror att detta till och är med är min favorit i serien!

Stämningen i dessa böcker är bara så mysig och magisk och handlingen bjöd åter igen på ett härligt äventyr som var både fartfyllt och spännande. Dessutom finns det alltid ett fint budskap i alla böckerna, vilket är riktigt bra!
Läs hela recensionen här:
https://bokugglor.blogspot.com/2018/09/den-magiska-rustningen-hanna-blixt.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wow!

Ewa Larsson, 22 april 2019

Ännu en jättebra bok i dotterns favoritserie. En serie jag som vuxen har också har uppskattat att läsa. Dessutom ett aktuellt ämne.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fartfylld, underhållande och fängslande bok!

Gullis lästips (Rönninge), 29 november 2018

Det här är fjärde boken i bokserien Äventyren i Sagofallen och även denna bok är fylld med spännande händelser från första till sista sidan. Här har författaren Hanna Blixt återigen lyckats skriva en läsvärd fantasy, som är skriven på ett lättsamt och målande språk.

Det är åter Therése Larsson fina och välskapade svartvita illustrationer som har blivit utplacerade strategiskt i boken och kan hjälpa det yngre läsare att få en tydligare bild av händelserna samtidigt som de gör boken och bokserien tilltalande till en bredare ålder.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riktigt bra fantasy för barn!

Vi har nu läst fjärde och senaste delen i fantasyserien "Äventyren i Sagofallen" som handlar om syskonen Sofia och Leo som genom övernaturliga fenomen i varje bok får komma till Sagofallen. En magisk värld vars öde på något sätt är sammanflätat med deras vanliga värld. Väl på plats i Sagofallen visar det sig att riket är i behov av deras hjälp för att kämpa mot mörkrets krafter som gestaltas av olika schackpjäs-karaktärer.
På sitt äventyr får de bland annat hjälp av enhörningen Månstråle men även flera andra starka karaktärer från Sagofallens förtrollade värld.
I "Den magiska rustningen" lyckas Blixt fånga aktuella och samhällsengagerade ämnen i sitt fantastäventyr. Syskonen får nämligen nu kämpa mot mörkrets som i denna bok använder sig av vädrets krafter för att besegra Sagofallens goda väsen i kampen om makten. I syskonens hemvärld härjar kraftiga oväder pga av klimatförändringar. Så för att rädda sin hemvärld måste de ä... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Aktuell och spännande!

Anders Eriksson, 14 september 2018

Väldigt spännande bok som var svår att lägga ifrån sig som både jag och sonen gillade starkt. Dessutom aktuell med klimatförändringar. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej