Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ljuset vid världens ände
Betyg & recensioner för

Ljuset vid världens ände (Pocket)

Kundbetyg 5

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fängslande bok

Pernilla Thor, 22 januari 2020

Jag blev snabbt intresserad av boken och ville fortsätta läsa och inte lägga den ifrån mig. Texten är beskrivande och berättande. Meningarna är bitvis långa men handlingarna och de olika berättelserna kräver eftertanke och reflektion av läsaren. Och det märks att författaren har gjort efterforskning och tillfört intressant fakta till de förvisso mörka berättelserna. Igenkänningsfaktorn från områdena kring Göteborg kändes nice och jag kunde riktigt följa med på gatorna i Majorna och röda sten. Boken får mig att vilja stanna upp och fundera på de existensiella frågorna. Vad som ligger till grund för ett destruktivt liv och beteende. Allt är inte svart och vitt, vi har mycket att lära. Jag kände mycket för Rasmus och hade velat följa honom längre. Kände igen mig lite i resenären som hade oordning bland sina skrivna dokument. Den berättelsen lämnade mig i funderingar och kanske tolkar någon annan den annorlunda än jag. Faktiskt en bra... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

linda erba, 6 januari 2020

En mycket välskriven bok av en alldeles ny författare. Blev betagen av historierna som visar människors mörka sidor men även att det finns" ljus vid världens ände". Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som tål att läsas två gånger

Bokbesatt.se, 31 december 2019

Det här är ingen lättsam bok och därför tycker jag att den bör läsas mer än en gång, vilket man lätt hinner då den är på ca 100 sidor. Själv gillade jag att läsa om Rasmus mest, men så dras jag till det mörka hos människor, det som inte går att förklara.

Det är helt klart en välskriven bok som är svår att lägga ifrån sig, speciellt då jag fastnar för vissa karaktärer. Existentiella frågor går dock över huvudet på mig - en person som valt att leva i nuet och inte lägger tid på att tänka på vare sig det förgångna eller framtiden. Det finns värre saker än att dö och att föra mina gener vidare är inget jag känner mig manad till heller. Men det sagt så är det här en bok som får en att stanna upp och tänka till. Det är alltid ett plus.

Jag gillar även att David tagit med en Soprano-referens då det ofta är så med böcker och serier som inte är övertydliga i sitt berättande. Läsaren eller tittaren kan helt enkelt missa poäng... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande historier

Matti, 14 december 2019

Spännande skildringar om mänskligheten i en välskriven bok som det är svårt att slita sig ifrån. Vill gärna läsa något mer av denna författare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra debut!

Iza, 13 december 2019

Välskrivna historier om människans mörka sidor. Dock med hopp om en bättre framtid. Väntar med spänning på nästa bok av författaren. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej