Du är här: Start / Betyg & recensioner / Hämndens ansikte
Betyg & recensioner för

Hämndens ansikte (Häftad)

Kundbetyg 5

(30 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lennart o Rickard

Majsandehex (Skogen i Roslagen), 4 september 2021

Ni har gjort det igen!!!
Så som de andra två tänkte jag "börja läsa lite".... sträckläste ut även denna rätt omgående. Mycket skratt, mycket spänning o lite rysningar på det. Tack o bock

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Realistisk

L Karlsson, 9 september 2021

Det som författarna linjerat ut, som någon slags dystopi, är inte alls så orealistiskt.
Om en människa (eller populationsgrupp) har blivit terroriserad av "sin regim", alltför mycket och alltför länge, så kan den motreaktion som till sist kommer bli kraftfull.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nagelbitare jag inte kunde lägga ifrån mig.

MoRB., 29 september 2021

Hämndens ansikte är del tre i "Hämnd trilogin". Den fångar perfekt upp tidsandan samtidigt som den är slutdestination för berättelsen om seriemördaren Peter Nordström och vännen Samir. Det som skiljer den här från dem två tidigare, även dem rafflande berättelserna, är att det här är en mycket mer dystopisk berättelse om Sverige anno 2021. Med rapp dialog och en hårdkokt berättarstil håller dem mig fången från den första meningen till den sista. Författarna har en särskild talang för att forma sina karaktärer, dem fångar essensen av karaktärerna in i minsta lilla biroll. Även det minsta affärsbiträdet beskrivs i detalj i berättelsen, och som alltid finns det filmiska greppet från tidigare romaner med även i Hämndens ansikte. Det märks att författarna har stor kunskap om sitt ämne och är bekymrade över samhällsutvecklingen, som beskrivs träffsäkert. Berättelsen bjuder på både dramatik, spänning, skratt och ett visst mått av romantik. D... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bok i tiden

Kristina Nilsson, 14 september 2021

En bra bok som beskriver vår verklighet och vad folk i gemen tycker om vår samhällsutveckling. Samtidigt hemskt om folk tar tag i saker själva. Skäms på er politiker som säljer ut ett eget folk.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rätt bok i förvirringens tid

Anders Gunnar Wiman, 14 september 2021

Boken fångar verkligen den tid vi får uppleva och bokens huvudfigur löser problemen på sitt sätt.

Den är en "nagelbitare.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Realistiskt scenario

Marie, 11 september 2021

Både spännande, humoristisk och verklighetstrogen. Det märks att författarna har ordentlig kännedom om verkligheten och hur polisen fungerar.
Bara att sträckläsa!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra bok!

Fältjägare, 9 september 2021

Den här boken är verkligen spännande och fängslande! De övriga två böckerna i trilogin kan också rekommenderas. Den här boken tar verkligen upp vilka problem vi har i dagens samhälle. Tycker också att Lennart Matikainen och Rickard Carlsson är två duktiga författare!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hämndens ansikte en hotbild av Sverige

Sven-Eric Bergström, 29 september 2021

Mycket i boken känns aktuellt. Den lägger skulden för den tilltagande kriminaliteten och våldet på hur landet styrs. Statsminister Staffan Löving och justitieminister Johan Mogert känns båda lätt igen. De får ultimatum från en individ som vill hämnas för överfallet på en närstående. Hämnarens metod är blodig och grotesk. Spänningen stiger. Flyhänt och rappt beskrivet. Det märks att författarna är engagerade och insatta. Men det är många ord som läsaren måste ta sig genom för att orka hela sträckan. Bara under de första 50-talet sidor möts man av ett 25-tal namn som man bör lära sig för att hänga med i resten av boken som är på nära 300 sidor.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Årets thriller

Karl-Eric Carlsson, 22 september 2021

Årets thriller som handlar om nutiden. Mycket bra fångat av författarna. Det är sista boken i en trilogi som borde fortsätta ett tag till och beskriva dagens samhälle.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sträckläsning

Mikael Werner, 13 oktober 2021

Detta var en av dom absolut bästa böckerna jag läst i hela mitt liv
Kunde inte sluta läsa den förrens jag var färdig med hela boken
Rekomenderas starkt av mig om man vill döda en regnig dag

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej