Du är här: Start / Betyg & recensioner / En gång slockna alla stjärnor
Betyg & recensioner för

En gång slockna alla stjärnor (Inbunden)

Kundbetyg 5

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Genuin bok som är svår att släppa!

Anja , 12 augusti 2020

Är ingen bokmal men denna pärla har periodvis hållt mig vaken längre än jag borde in på sentimmarna bara för att få läsa mer. Perfekt längd på kapitlena för att ha välgrundade argument att få nattsudda vidare: "bara ett kapitel till..."

Jag tycker särskilt om att jag kände mig så inkluderad i boken, precis som om jag kände allihopa. Således mycket fina personbeskrivningar, ända in på detaljnivå. Bland annat nämns huvudpersonerna stjärntecken i början och till och med detta speglas genomgående i boken på ett oklanderligt sätt vad gäller dess typiska astrologiska valör. Otroligt genomtänkt på alla sätt och vis.

För att vara en enda bok inrymmer den också väldigt många känslor. Skratt och sorg turas om. Hoppet finns där som det, (kanske), sista som sviker en. Stor förundran och mycket medkänsla. Kärlek och sinnlighet samt av och till ett stort varför som får förbli just varför.

Känns stundtals som att befin... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker, sorglig och viktig

Linda, 28 juni 2020

En gång slockna alla stjärnor" av Kristina Falk. En bok som alla borde läsa. En bok som fått mig att gråta av ilska och sorg, flera gånger. En bok som inte med ord kan beskrivas tillräckligt väl. En bok som fick mig att tänka på personer från min ungdom som inte längre finns, och föräldrar som bär på den största sorgen. Men också en bok om kärlek och hopp. Och musik.
Fantastiskt berättad och välskriven.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker i sin sorgsenhet.

Boktanten, 3 maj 2020

Jag kan inte sluta att tänka på Freja och Varg, på allt de går igenom och hur det påverkar dem. Jag kände flera gånger att jag ville hoppa in i boken, prata med dem, försöka hjälpa dem tillrätta i livet. Det är tunga ämnen och problem som tas upp. Problem som många brottas med, gamla som unga. Boken är både dyster och hoppfull på samma gång. Den rymmer så mycket kärlek och vänskap, ändå forsar tårarna när jag kommer till slutet.

Kristina Falk skriver med en enorm inlevelse och boken känns ärlig och öppen om det tabubelagda ämne som självmord är. Den är mycket lättläst och har korta kapitel. Jag tycker väldigt mycket om "dialogerna", de växelvisa kapitlen mellan Freja och Varg.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok att minnas!

Lollos bokhörna, 26 april 2020

Varg vill inte leva, Freja vill inte dö. De är två ungdomar som möts, olika men hittar varandra och de blir förälskade. En förälskelse som är explosionsartad, underbar och svår.

Både Freja och Varg har komplicerade relationer med sina pappor. Frejas pappa har en dödlig sjukdom, Vargs pappa är en elak man.

En gång slocknar alla stjärnor är en bok om kärlek som både är underbar och gör ont. Det är en bok om ångest, sorg, smärta som man inte kan fly ifrån men som man inte heller vill möta. Det är en bok om döden, men även om livet och hur underbart livet faktiskt kan vara när man träffar nya vänner, en ny kärlek. Det är även en bok om att få vara den man vill vara utan att bli dömd och ifrågasatt.

Jag sträckläste boken, den tog andan ur mig och jag grät mig igenom slutet. Jag blir så berörd av den här berättelsen, av kärlekshistorien, av vänskapen, av Freja och Varg! Boken är smärtsam och samtidigt otroligt va... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ärlig

Nina , 16 mars 2020

Wow! Boken träffar verkligen hjärtat!
Från första mening till sista var jag fastklistrad. Det var tufft att försöka lägga ifrån sig boken.
Författaren har verkligen fått läsaren att komma in i huvudet på karaktärerna och tar upp ett viktigt ämne som ingen vågar prata högt om.
Rekommenderas till alla! Kanske en viktig bok att ha på skolan för att visa unga att det är okej att prata om hur man mår?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt klart ny favoritbok!

Thindra, 5 mars 2020

Jag fastnade verkligen för karaktärerna och kände så mycket med dem. Jag gillar att boken är djup utan att ha ett svårt språk och älskar hur författaren beskriver vardagliga saker på ett klockrent sätt. Jag tror att många unga kan känna igen sig i boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kärlek

Love, 2 mars 2020

Mycket stark kärleksberättelse. Blir så berörd av karaktärerna! Språket och speciellt dialogerna är grymma. En gång slockna alla stjärnor men de lysa alltid utan skräck!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej