Du är här: Start / Betyg & recensioner / Månbarn : min berättelse
Betyg & recensioner för

Månbarn : min berättelse (Kartonnage)

Kundbetyg 5

(29 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jojken räddade mig

Inger-Lise Lundberg, 3 november 2020

En mycket läsvärd och berörande bok. Otroligt att Jon-Henrik har kommit dit han är idag med tanke på hans förfärliga uppväxt med mobbing, misshandel, kriminalitet och drogmissbruk. En förebild för många, som kämpar med olika svårigheter i livet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Känslosam berättelse

elizabeth jakobsson, 31 mars 2021

Mycket gripande och mycket känslor kom när man inte kunde avsluta att läsa. Läste ut boken på 2 kvällar vilket aldrig har hänt någon gång.Hur kan en sån fin kille a fått utstå allt detta under sin uppväxt. Jag hoppas han har fått revansch nu i livet med sin underbara musik o jojk. Hoppas även dom som gjort han illa under åren får sitt brott under livet .Det enda jag önskar nu att det aldrig ska gå illa för Jon Henrik i livet något mer. Bara att han ska fortsätta med sin jojk och göra människor glada för den han är. Han är en överlevare och en sån god människa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppen

Boken var mycket intressant och dessutom lättläst. Beskriver hans utsatthet och svårigheter att bli accepterad som den han är. Att leva som same idag är inte alltid accepterat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vuxen mobbning / avundsjuka / rasism

Sigrid Yvonne Bergman, 23 november 2020

Blir bara förtvivlad och ledsen när man läser om rasism , mobbning / utanförskap / som kan ha sådan kraft även i dagens Sverige och utförs av barn men framförallt av vuxna som uttrycker ett hat mot ett barn som står utelämnad inför en grupp som är på väg att driva individen till självmordsförsök , enbart av ren ondska , värt att läsa med eftertanke

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande berättelse

Inger Johansson, 6 november 2020

Det är bra berättat för att vara första gången som JH skrev. Vet att han fick utstå mycket från byborna och så kallade kompisar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Super bra.

Irene Holmberg, 28 oktober 2020

Läste ut boken på en dag.Så BRA.Mycket bra skrivet.En underbar människa.Har sett honom live.En helt underbar bok.Kunde inte sluta läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Enastående

Dag Kyndel, 28 oktober 2020

En gripande, berörande och avslöjande bok. Om att resa sig från skolmobbning och mobbning från andra renskötare och finna sitt eget värde i ett omgivande mörker. Upplyftande, stark läsning med inslag av mystik. Välskriven, lättläst bok jag kommer att läsa om flera gånger.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så gripande

Annika Henriksson, 28 oktober 2020

Sån sorg, beskriver verkligen ett utsatt barns upplevelser och konsekvenser, vilket kan få andra föräldrar att vakna till och även hjälpa andra barn som blivit utsatta. Det gör så ont i mig att läsa boken, det är den fruktansvärda sanningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så starkt

Katrin Karlsson, 17 oktober 2020

Så stark, gripande & magisk bok som sätter sig så djupt i hjärtat. Går inte att sluta läsa den utan jag sträckläste boken. Berättelsen är så berörande och bitvis rinner tårarna. Boken handlar om vilsenhet i livet och att hitta sin väg för att bli hel som människa både i kropp och själ. Jon Henrik har fört en kamp i hela sitt liv på olika sätt och en kamp att hitta sig själv och vem han vill vara. Boken ger också hopp att det går att ta sig vidare mot alla odds. Boken är lättläst, omtumlande och Jon Henrik berör oavsett om det är hans ord, musik eller om han står på scen. Jag är så tacksam att få ha sett honom framträda live och vilken magi han förmedlar på scenen är en oerhört stark upplevelse. Fantastiskt fint att få boken signerad av författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej