Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det osynliga barnet
Betyg & recensioner för

Det osynliga barnet (Inbunden)

Kundbetyg 5

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Noveller från Mumindalen

Morpheus, 11 augusti 2019

Det Osynliga Barnet skiljer sig en del från Tove Janssons andra muminböcker, då den till skillnad från de andra inte har en röd tråd utan är en liten samling noveller om olika individer i Mumindalen.

Det är en utav de senare böckerna, och därför mer meditativ (vissa skulle säga dystrare) än de tidigare, mer äventyrliga böckerna. Det är intressant och härligt samling korta historier med både gamla och nya figurer, men som så många andra novellsamlingar är den en smula ojämn. Vissa historier är klart bättre än andra, även om de alla håller en hög klass. Klara favoriter är Vårvisan, där Snusmumriken springer på ett beundrande kryp som ber honom om ett namn, och som kan läsas som en metafor för Toves relation till den uppmärksamhet Muminböckerna gav henne, Filifjonkan som trodde på katastrofer, som är ett underbart och faktiskt kärleksfullt porträtt av hur det är att leva med oro och hur befriande det kan vara när det hemska fa... Läs hela recensionen

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det osynliga barnet, Tove Jansson

Anita Lloyd Spetz, 11 oktober 2020

En fantastisk bok, mycket bra urval av Tove Janssons berättelser. Så mycket klokskap, så underhållande för en ålderslös läsekrets. Jag har läst den själv och gav den också i present till mitt barnbarn, 9 år.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej