Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kristendomens hjärta - Att återupptäcka den kristna tron och leva ett helhjärtat liv

En annan,lära

Leif Nordlander, 22 maj 2016

En i och för sig viktig bok men är väl egentligen inte mer än ännu ett uttryck för en gnostisk syn på evangeliet. När man tar bort evangeliets grundbudskap om det är nödvändigt att Jesus uppstår från de döda, eller om försoningen är Kristus sker som bibeln säger eller om allt detta är bildberättelser som saknar äkthet och vi kallas att leva i en saga, ja , då är det inte mycket att bygga på

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok för alla

Majlis Glindsjö, 16 december 2015

Mycket intressant bok som bygger på en omfattande forskning men som är skriven på ett pedagogiskt o intressant sätt. Jag tänker att inte bara kristna är intresserad av detta eftersom andra religioner haft liknande "paradigmskifte". Rekommenderas även ateister!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Suddig teologi men bra etiklära.

maters, 5 november 2015

Den teologin som Marcus J Borg förespråkar och som han tycks mena är framtidens kristendom verkar vara en luddig blandning av New Age och Panteism, men hans tankar om kristen etik är mycket bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bättre kan det inte bli!

Gustav Josefsson, 6 oktober 2015

Boken är det viktigaste bidraget till svensk kristenhets förnyelse på de senaste 60 åren! Den bör läsas, bearbetas i studiecirklar och få bli en hjärtesak för progressiva kyrko- och församlingsledare, liksom för alla kristna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej