Nyhet! Köp Parasiten av Sofie Sarenbrant

 • Parasiten

  Sofie Sarenbrant | Inbunden 2023

  Brända kvarlevor av en kropp hittas en varm sommardag på Drottningholm. Vid offret finns en dödslista. Kriminalinspektör Emma Sköld är det sista namnet av fem.Parallellt med utredningen rullas ett tjugo år gammalt fall upp, där en mamma åkte till akuten med sitt spädbarn och hamnade i häktet. Vad har det förflutna med mordet att göra? Det är upp till Emma med kolleger att stoppa förövaren innan fler råkar illa ut. Och slutligen även hon själv.PARASITEN är den elfte fristående delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. På sitt karakteristiska sätt skildrar Sarenbrant samhällsaktuella teman. Parasiten handlar om när livet slås i spillror över en natt. Om hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi som får katastrofala konsekvenser.

  219

Sofie Sarenbrants tidigare böcker om Emma Sköld

Läs böckerna om Emma Sköld i den här ordningen

 1. Vila i frid
 2. Andra andningen
 3. Visning pågår
 4. Avdelning 73
 5. Tiggaren
 6. Syndabocken
 7. Skamvrån
 8. Mytomanen
 9. Skyddsängeln
 10. Själsfränden
 11. Parasiten

Mini-intervju med Sofie Sarenbrant

Du har skrivit så många populära succéböcker – men vilken av dina böcker hade du störst behållning av att skriva och varför? 
Varje gång jag sätter mig för att planera ett nytt manus går jag igenom intressanta händelser och vad som berör och engagerar mest. Min utgångspunkt är att skriva en bättre bok än den förra, vilket såklart är en viss press. Skamvrån och Skyddsängeln är nog de två delarna i serien om Emma Sköld som drabbat mig mest, även Tiggaren. Psykisk ohälsa, självmord, missbruk och utanförskap är känsliga och viktiga ämnen. 

Du är en av Sveriges stora deckarförfattare men vilken genre läser du helst själv?
Jag älskar deckare men gillar variation, så jag läser det mesta, gärna svenska författare för att hänga med i utvecklingen. Ibland kan det vara avkopplande och inspirerande med en roman eller en berättelse baserad på en sann historia. Det sistnämnda brukar jag med fördel lyssna på.

Vilken roll spelar samtiden i dina deckare?
Jag gillar att belysa viktiga och svåra samhällsfrågor i mina böcker, sådant som kanske är tabubelagt och svårt att prata om. I en deckare fungerar det väldigt bra att ta upp sådant som kan ge en tankeställare utöver själva underhållningen. Med tanke på hur många som väljer att läsa deckare får den en betydelsefull roll, vilket gör mig ännu mer motiverad att spegla samtiden.

Visste du att ...

... Sofie vann priset som Årets svenska deckarförfattare 2019 och 2020?

... Sofie älskar att rida och att vara i stallet?

Läs eller lyssna digitalt på Sofie Sarenbrants böcker om Emma Sköld