Förboka nya boken Botgöraren - signerad av Viveca Sten

Tredje delen i serien om Åremorden går äntligen att förboka.
  • SIGNERAD: Botgöraren

    Viveca Sten | Inbunden 2022

    Strax före påsk hittas affärskvinnan Charlotte Wretlind brutalt mördad i sin svit på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Paniken sprider sig i trakten och Daniel Lindskog och hans kollega Hanna Ahlander tar sig omedelbart an fallet. Det visar sig att...

    Slutsåld

Läs eller lyssna på Viveca Stens tidigare delar i serien Åremorden

Mini-intervju med Viveca Sten

Dina böcker om Sandhamn har tagit Sverige med storm – men nu har du förflyttat dig. Vad är det som gör Åre till en bra plats för en deckare? 

Den jämtländska naturen med fjäll och berg är som klippt och skuren för mord och hemligheter i mitt tycke. Det är inte svårt att föreställa sig att Åre – som är mer populärt än någonsin – även bjuder på svåra brott, intriger och maktspel. Jag älskar att skriva om platser med starka kontraster där människors smutsiga hemligheter står i stark motsättning till den vackra naturen. Och som sagt, det som göms i snö kommer upp i tö ...

Hur kändes det att se dina böcker komma till liv i en tv-serie? 

Det är helt fantastiskt att Morden i Sandhamn fortsätter att vara så populär! I somras spelades åttonde säsongen in och den har visats i hela världen, från USA till Japan. Alexandra Rapaport (Nora), Jakob Cedergren (Thomas), och Nicolai Cleve Broch (som spelar den nye polisen Alexander) gör ett strålande jobb och de älskas av tittare överallt.

Vilken är din största läsupplevelse?  

Åh, vilken svår fråga, jag är en sådan allätare och läser och lyssnar på minst en bok i veckan. Men Shutter Island [Patient 67 på svenska] av Dennis Lehane är en bok som jag kan önska att jag hade skrivit själv. Den bok som jag har läst flest gånger (med undantag för mina egna, haha) är nog Sagan om ringen. Jag har nog läst trilogin sex, sju gånger på svenska och lika många gånger på engelska. Dessutom har jag sett filmerna mer än trettio gånger. Sa jag att jag gillar fantasy?

Köp Morden i Sandhamn av Viveca Sten

Visste du att ...

... Viveca Sten alltid har velat lära sig spanska? Hennes mormor, som var hennes stora idol, talade obehindrat åtta språk inklusive spanska.
... Viveca Sten, förutom svenska, talar engelska, tyska, franska och danska?
... Viveca Sten, enligt henne själv, saknar sötsug? Hon blir aldrig sugen på något sött och gillar inte vanliga snacks heller. Däremot är hon beroende av nachos.

Fler populära författare >> 

Morden i Sandhamn - läs böckerna i den här ordningen:

1. I de lugnaste vatten
2. I den innersta kretsen
3. I grunden utan skuld
4. I natt är du död
5. I stundens hetta
6. I farans riktning
7. I maktens skugga
8. I sanningens namn
9. I fel sällskap
10. I hemlighet begravd
Fristående: Iskalla ögonblick – tio skärgårdsberättelser

Läs & lyssna på Morden i Sandhamn digitalt