Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2011-11-15
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Löf, Martin (foto)
Dimensioner
286 x 231 x 21 mm
Vikt
1280 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789174242171

Den stora matresan

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-11-15
242 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sverige på ett fat - ā la Morberg

Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per Morberg land och rike runt i jakt på den traditionella svenska kokkonsten. Från Lappland i norr till Skåne i söder möter han människor med stor kunskap om traktens mattraditioner, han letar upp de bästa och mest karakteristiska råvarorna och hittar gömda och glömda recept. Utifrån varje landskaps specialiteter komponerar han sedan egna rätter och ger oss Sverige på ett fat - ā la Morberg. Boken utgår från tv-serien med samma namn som sänds i TV4 i höst.

Ur resedagboken:

Den 27 februari
Gänget samlar ihop sig i matsalen för att diskutera dagens upplägg. Morgonkaffet är återigen för svagt för min svårväckta fjollträskhjärna. Idag ska vi hämta mandelpotatis hos en odlare och åka hem till ett par som kan laga skedpalt. Vi ska också träffa en matkunnig samekvinna från Jokkmokk som har med sig hjortron och kvanne.

I flera dagar har jag funderat på samer och mitt eget ursprung. Min mors mormors far, eller något sådant, var sydsame och hette Salomon Salomonsson. Jag önskar att jag visste mer om samisk kultur och hade fått ta del av några av gammelmorfars fars kunskaper. Det enda jag ärvt är det samiska utseendet. Enligt gamla uppslagsverk har "lappen höga kindben, svart stripigt hår och är allmänt opålitlig". Det stämmer ju utmärkt bra på mig!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den stora matresan
 2. +
 3. Morberg firar jul

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morberg firar jul av Per Morberg (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den stora matresan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Dagbok
  Kocken Gunnar G, 27 oktober 2012

  Besviken! Lite som en dagbok där författaren inte är så begåvad i skrift och berättande, och vad beträffar det kulinariska så är inget nytt utan finns att hitta på internets receptsidor. Det finns andra mycket bättre kokböcker på Bokus som dessutom är billigare. Pretantiös smörja.

 2. Han missade Jämtland
  Mårten Rönström, 29 november 2011

  Att inte ta med Jämtland i en "stor matresa" får betraktas som ett rent tjänstefel. Abbans!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Den stora matresan