Mei wenti! Inga problem! : om livet i dagens Kina (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Medarbetare
Lodén, Torbjörn
Illustrationer
ill.
Dimensioner
188 x 155 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Noea
ISBN
9789127356375

Mei wenti! Inga problem! : om livet i dagens Kina

Inbunden,  Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

Personligt hållen skildring av livet i dagens Kina. Författaren, svensk journalist som flera år bott och arbetat i Kina, skriver om kulturkrockar, landets förändring, vardagsliv, studier, arbete, hälsovård, företagskultur och ekonomisk utveckling m.m.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Catarina Lillehök har tillbringat flera år i Kina, både som student, resenär och yrkeskvinna. Hon berättar här om sin kärlek till landet och dess invånare men också om avigsidorna och de problem hon stöter på medan hon försöker skapa sig en tillvaro där. Vi får lära känna de kineser som hon träffar och blir vän med och höra deras berättelser. Här ges också små glimtar från Kinas historia och fakta om typiskt kinesiska företeelser som till exempel skuggboxning, beskrivningar av det moderna Kina och affärsvärlden samt skildringar av reseupplevelser från olika hörn av det väldiga riket.

Roligast är Lilliehööks humoristiska kåserier om kulturkrockar - skrivna med värme och självdistans - som till exempel anekdoten om när hon kliver in på den berömde akupunkturspecialistens mottagning och möts av ett behandlingsrum fyllt med patienter som är mer intresserade av henne och hennes problem än av sin egen behandling eller den om vännen som med fasa får den folktomma svenska fjällvärlden beskriven för sig.

Mei wenti! Inga problem! är ett ypperligt lästips till alla som ska tillbringa en kortare eller längre tid i Kina. Den är dessutom föredömligt behändig till formatet - perfekt för handbagaget!

Övrig information

I en tid då världen riktar sina blickar mot Kina växer intresset för sinorelaterad kunskap. Hur ser dagens Kina ut, hur görs affärer och hur påverkar de kulturella skillnaderna relationerna mellan öst och väst? Med inlevelse och humor skildras här livet i Kina från studier, arbete, hälsovård och ekonomisk utveckling till spännande resor och en vardag långt ifrån den svenska.
Att leva i Kina under 2000-talet är en omvälvande upplevelse. Uråldriga ritualer trängs med reformpolitik och västerländska influenser. De senaste decenniernas banbrytande förändringar gör att besökaren i dag möts av något helt annat än för bara några år sedan. Landet är på väg att åter bli en mäktig nation och västländerna knackar otåligt på dörren.

Detta är en personlig berättelse om hur det är att vara bosatt i Kina, om kulturkrockar och om vad som händer i landet med världens högsta tillväxttakt. En bok både för alla som snabbt och enkelt vill få en överblick av detta lockande och ibland ogripbara land och för den som vill fördjupa sina kunskaper.

Faktagranskad av Torbjörn Lodén, professor i orientaliska språk vid Stockholms universitet.