Livet på en kylskåpsdörr (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2008-04-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Louise Thulin
Originaltitel
Life on the Refrigerator Door
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
175 x 130 x 22 mm
Vikt
360 g
SAB
Hce
ISBN
9789137131962

Livet på en kylskåpsdörr

Inbunden, Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

Claire är femton år och uppslukad av alla möjliga tonårsbestyr: killar, skolan, kompisar, identitetssökande ... Hennes mamma är ensamstående och har ett pressat tidsschema med heltidsjobb som läkare och tusen andra sysslor. De bor under samma tak men hinner sällan ses, än mindre prata med varandra. Oftast kommunicerar de med korta eller längre meddelanden på kylskåpsdörren. Men när deras liv plötsligt hotas av en allvarlig kris blir det början till en genomgripande förändring ...
En dag berättar Claires mamma att hon ska till läkaren för en undersökning. Hon har känt en knöl i bröstet som hon, som själv är läkare, kanske borde ha kopplat samman med en tilltagande trötthet. Det dröjer inte länge förrän de förstår att deras tid tillsammans är nu utmätt. Under de följande månaderna får relationen delvis en annan karaktär, de omvärderar hur de lever och inser att förhållandet mellan dem är oersättligt.
Gripande, originell och hjärtevärmande - Livet på en kylskåpsdörrger en tankeväckande inblick i hur tillvaron kan te sig för moderna mödrar och döttrar. Berättelsen förs fram i de meddelanden som Claire och hennes mamma fortsätter att skriva och sätta på kylskåpsdörren, meddelanden som blir allt längre och vars innehåll och ton successivt förändras. Det är en berättelse om kärleken mellan en mor och hennes tonårsdotter, om styrkan i deras förhållande när livet prövar det som hårdast.

Alice Kuipers är född och uppvuxen i London men är numera bosatt i Saskatoon, Kanada. Livet på en kylskåpsdörr är hennes första roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Livet på en kylskåpsdörr