Högre än alla himlar

av Louise Boije Af Gennäs  (inbunden, 2010)

Pris:  199:-
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt vid beställning på minst 99 kr för privatpersoner i Sverige - Läs mer

Passar bra ihop

Högre än alla himlar + Blå koral
De som köpt den här boken har ofta också köpt Blå koral (pocket) av Louise Boije Af Gennäs
Pris för båda:

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Högre än alla himlar. Sätt betyg och recensera.

Relationsroman för och om sextiotalister

Högre än alla himlar är en relationsroman som nog främst riktar sig till kvinnliga sextiotalister. Jag är en sådan och tycker att boken är trevlig, lättläst och trovärdig. Jag har läst författarinnans tidigare böcker och tyckte om dem då, liksom jag tycker om den här nu.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Betyg: 4,5.

"Högre än alla himlar" är den första boken i en trilogi, som kommer att handla om åren 2000-2009. Den första boken utspelar sig från nyårsafton 1999 till och med hösten 2003.

Jag tyckte väldigt mycket om boken. Den är så mycket mer än "bara" en roman. Den har helt fantastiska Stockholms-skildringar. Och den blandar hela tiden in händelser som utspelade sig i verkligheten under den tiden, in i romanen. Till exempel 11 september-attackerna 2001 och mordet på Anna Lindh 2003.

Och det är mycket givande att följa dom sex huvudpersonerna i deras liv. Vänskap, jobb, glädje, sorg, ja allt känns mycket trovärdigt.

Boken är tjock, 525 sidor, men kändes ändå alldeles för kort. Jag ser verkligen fram emot dom två återstående delarna i trilogin, för jag vill fortsätta att följa dom sex vännerna, och fortsätta att få dessa fina skildringar av vår älskade huvudstad, och även fortsätta att följa flera stora verkliga händel... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Jag gillar den!

Fint språk och bra handling! Perfekt bok att krypa upp i soffan med.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
Högre än alla himlar (inbunden)
Se bokvideo

Fler böcker inom

  • Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 525
  • Utg.datum: 2010-08-20
  • Förlag: Albert Bonniers Förlag
  • Medarbetare: Mattsson, Marina (form)
  • Dimensioner: 220 x 145 x 40 mm
  • Vikt: 730 g
  • SAB: Hc
  • ISBN: 9789100120238

Fler böcker av Louise Boije Af Gennäs

Blå koral (inbunden)
Stjärnor utan svindel (inbunden)
Folk av en främmande stam (inbunden)
Ingen mänska en ö (inbunden)

Blå koral

Louise Boije Af Gennäs
Pocket
51:-

Stjärnor utan svindel

Louise Boije Af Gennäs
Pocket
51:-

Folk av en främmande stam

Louise Boije Af Gennäs
Ljudbok
209:-

Ingen mänska en ö

Louise Boije Af Gennäs
E-bok
59:-

Recensioner i media

"Våldsamma diskussioner om allt ‑ högt och lågt: kulturlivet, amerikansk krigshets, fördelarna med anarkafeminism eller hur man bäst ska hantera ett släktägt sommarställe ... bitvis får Louise Boije af Gennäs romanen att smälta samman. När hon skriver om Anna Lindhs död till exempel - eller sorgen över ett plötsligt missfall - känns allt gestaltat, nära något autentiskt, och mina tårar droppar över sidorna."
DN

"Trots alla problem, olikheter och ibland stridigheter är detta ett starkt kollektiv. Sammanhållningen finns där hela tiden. Det är sympatiskt ... Den stora historien griper in i den lilla."
SvD

"... det finns något friskt och befriande i den energi med vilken Louise Boije af Gennäs springer tätt i hasorna på sina romanfigurer, följer dom i alla vändningar och vindlingar, förälskelser och misslyckanden."
SR:s Kulturnytt

"Absolut samtida och absolut oförskräckt ... Öppningen är magnifik. Med snudd på strindbergsk grandezza gör författaren en exposé över staden sedd från ovan."
Västerbottens-Kuriren

"... äkta känslor, äkta engagemang ..."
Södermanlands Nyheter

"Livsångest, valsituationer och vemod, men också stark vänskap präglar denna roman. Som vanligt är Boije af Gennäs skicklig på att teckna verkliga människor, av kött och blod. Med brister, ångest och rädslor, liksom mod, självsäkerhet och framåtanda. Stundtals är språket vansinnigt vackert och absolut eget [... ] Boije af Gennäs placerar oss i ett sammanhang av världshändelser som terrorattentaten den elfte september, mordet på Anna Lindh och USA:s invasion av Irak. De fiktiva personernas framfart i en verklig tid blir också en krönika över vad som har hänt i vårt samhälle under början av 2000-talet."
Blekinge Läns Tidning

"Hon ger sig på en öppning som vore hon en ny Strindberg. Det kan man kalla kaxigt. Men det är mer. Det är lysande. Hon beter sig som en Strindberg på rödarumshumör."
Gefle Dagblad

"... en underhållande roman, därtill en bred berättelse om vår tid som i rådande litteraturklimat präglas av mikroskopets perspektiv."
Arbetarbladet

"Styrkan i Högre än alla himlar ligger i ambitionen att skildra en era [...] och att den vågar vara tidlös."
Upsala Nya Tidning

"... det är alltid modigt att skildra samtiden, den kan vi alla och vi låter oss inte luras av historiska kostymer. Att beskriva en miljö, den trygga borgerligheten, som annars mest är till åtlöje i litteraturen, är också modigt. Boije af Gennäs lyckas med gestaltningen av svensk naivitet och aningslöshet."
Smålandsposten

"... välskrivet och präglat av en ömsinthet för huvudpersonerna och för perioden."
Nerikes Allehanda

"Louise kartlägger vår tids drömmar och missuppfattningar. Ouvertyren till boken är en klar parallell till öppningen av Strindbergs Röda Rummet . Men i stället för artonhundratalets inskränkta ämbetsverk skildrar Louise hur nittonhundratalets final kommer med IT-bubblan och en ny global finansvärld. Hennes personer är älskvärda och boken kunde säkert bli förvandlad till en gripande TV-serie. Louise lånar från högt och lågt. Hennes bok är troligen den mest svärmiska och skönhetstörstande jag hittat på länge ... Det blir en komplett rundtur genom vår tid och boken rymmer en trevlig tyfon av tidstypiskheter. Detaljer är en av hennes starka sidor - ända in i alla musikexempel som virvlar förbi. Louise har klar blick och har säkert sett just dig ... Res i hennes roman och upptäck dig själv och dina egna tankar, dumheter och din samlade värk . Det kan behövas!"
Eldorado SR P2

"Alla är kvicka i repliken och charmigt gemytliga ..."
GP

Bloggat om Högre än alla himlar

Bokvideo

Du kanske gillar...

Folk av en främmande stam (inbunden)

Folk av en främmande stam

Louise Boije Af Gennäs
Inbunden
200:-
Stjärnor utan svindel (pocket)

Stjärnor utan svindel

Louise Boije Af Gennäs
Pocket
51:-
Blå koral (ljudbok)

Blå koral

Louise Boije Af Gennäs
Ljudbok
200:-
Kungens födelsedag (inbunden)

Kungens födelsedag

Hans Koppel
Inbunden
146:-
Ta vad man vill ha (e-bok)

Ta vad man vill ha

Louise Boije Af Gennäs
E-bok
59:-