Sommarboken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2009-01-12
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Gemzell, Jenny (form)
Dimensioner
177 x 110 x 14 mm
Vikt
90 g
SAB
Hc
ISBN
9789100120641

Sommarboken

(44 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-01-12
60 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sommarboken handlar om tre människor som bor på en vacker ö i skärgården: Sophia, hennes pappa och farmor. Det är mest av allt en berättelse om vänskapen mellan en mycket gammal kvinna och en mycket ung flicka. Deras vänskap över generationsgränserna är lika stark och intensiv som en sommar i skärgården kan vara efterlängtad. Sommarboken en glad och varm bok fylld av livskänsla.
 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Sommarboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. finstämd berättelse
  kea, 12 januari 2015

  Finstämd berättelse om två starka karaktärer. En ungt barn med fantasi och vilja och en äldre farmor som också har bestämda åsikter men där var och en ger varandra utrymme. En vacker sommarhistoria från en skärgårdsö där de tillbringar dagarna tillsammans.

 2. Bra även utan mumintroll
  Lars, 18 november 2014

  Mycket fin skildring av flickan, hennes farmor och inte minst skärgården. Inte insmickrande men så träffande beskrivningar av människorna. Gillar man muminböckerna så gillar man nog denna -och vice versa.

 3. Smmarboken
  zigga, 26 augusti 2014

  Har jag läst då och då sedan jag var barn, Toves mest fantastiska bok!

  Nästan varje sommar tar jag fram och läser mitt nu nötta exemplar.En bok om livet och döden skmriven på det sätt och i det ljus som präglar den finska kusten.

  Nu ska mitt barnbarn få den.

 4. En sommardröm som förtjänar din uppmärksamhet
  Alva F, 31 juli 2014

  Själv läste jag denna bok från pärm till pärm i ett sträck nästan, även fast jag förstått att man hade kunnat läsa den i vilken riktning man vill och i hur långa sjok man önskar, men jag kunde liksom inte låta bli. Vilket i sig berättar ganska mycket, kan jag tycka. Läs den på sommaren, under ett svalt träd eller i solen, eller var du vill egentligen. Men lova att tillägna den din fulla uppmärksamhet, den stund (av valfri längd) du nu väljer att vila ditt sinne i den.

 5. En bok att älska och läsa om
  Golfänkan, 17 mars 2014

  Hur har jag kunnat låta bli att läsa denna lilla bok tidigare? När jag inte lånar ut den kommer jag att ha den på nattduksbordet.

 6. En väldigt fin bok som kan läsas på många olika sätt....
  Kitty, 31 december 2013

  En väldigt fin bok som kan läsas på många olika sätt. Läs den från första sidan till sista, börja med sista kapitlet och jobba dig framåt eller börja någonstans i mitten. Allt hänger ihop samtidigt som varje kapitel kan läsas för sig självt utan att en sätter sig in i något sammanhang. Tjusigt!

 7. Lågmäld men underfundig och med fina miljöbilder av...
  Kvinna 60+, 1 oktober 2013

  Lågmäld men underfundig och med fina miljöbilder av hav - och östämning. Stor psykologisk träffsäkerhet i skildringen av farmorn och flickan. Fin som kvällslektyr.

 8. Jag har aldrig läst något om Tove Janssons Mumintroll,...
  HeLi, 5 september 2013

  Jag har aldrig läst något om Tove Janssons Mumintroll, men blev väldigt nyfiken på den här boken av samma författare. Och den talade verkligen till mig. Jag tyckte om naturskildringarna (jag har knappt aldrig satt min fot i något lands skärgård, men jag kunde göra mig en tydlig bild av den) och den fina relationen mellan äldsta och yngsta generationen som beskrivs med värme.

  En lättläst bok som jag kommer att läsa om flera gånger!

 9. Mycket svårt att sätta fingret på varför jag tycker...
  Emilina, 8 juli 2013

  Mycket svårt att sätta fingret på varför jag tycker boken är så underbar! Hela miljön
  väcker en doft av skärgårdsluft av spänning, jag skulle vilja vara just en sådan farmor!

 10. Härligt vemod
  Fjäril, 12 maj 2012

  Fantastiskt fin skildring av en respektfull relation mellan en farmor och hennes barnbarn. Tove Jansson beskriver träffsäkert känslan av att tillbringa sommaren på en ö långt ute i havsbandet. Isoleringen som gör att man blir hänvisad till varandra och att man tvingas hitta på saker på egen hand. Den hastigt föränderliga naturen utanför knuten färgar känslorna - stiltje blir tristess - storm blir spänning.

 11. Ojämn
  Petra Dessmark, 28 juni 2011

  Språket är närmast poetiskt vilket har både sina för- och nackdelar. Det negativa med detta är att grammatiken blir lidande och på så sätt är boken svårläst. Det bästa med det hela är att emellanåt blir det riktigt, riktigt vackert. Baksidetexten av boken jag läste berättar att boken är en klassiker för såväl barn som vuxna. Med tanke på språket inbillar jag mig att vuxna får en bättre behållning av boken.

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Sommarboken