I det sista regnet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2010-09-28
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Medarbetare
Barrling, Malin (form)
Dimensioner
213 x 132 x 27 mm
Vikt
440 g
SAB
Hce
ISBN
9789100124830

I det sista regnet

(20 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden, Svenska, 2010-09-28
En förunderlig roman som både överraskar och fascinerar

Berättaren är på väg tillbaka till sin hemby i Kerala i södra Indien. Det är strax före en våldsam regnperiod. Han minns sin uppväxt där hans älskade farmor var den som stod honom allra närmast. Under dagarna som följer sker händelser som förändrar hans syn på livet. Samtidigt väcks många känslor hos byns invånare, känslor som varit fördunklade under alltför många år.
Författaren manar fram magiska händelser och berättar om oemotståndliga människor i en liten vacker by i Kerala vid södra Indiens kust. Det här är inte bara en färgstark barndomsskildring utan också en roman om livsvisdom och om kärleken till livet.

"En själslig och kroppslig förflyttning i ett trollslag. Man vill inte sluta läsa." Michael Nyqvist

"En av de vackrast skrivna böckerna jag läst på länge. Boken är underbar att läsa språkligt och dess visdom är något jag suger åt mig. Det här är en bok som hade partier som jag absolut inte ville glömma bort, så jag läste den med en anteckningsbok vid sidan om." Kulturbloggen

"Janesh Vaidyas bok "I det sista regnet" är ett ljus i höstmörkret." Metro

"Nu finns något så ovanligt som en ny roman på svenska som - liksom Arundhati Roys De små tingens gud från 1997 - skildrar flod- och sjöområdet i sydindiska Kerala. I det sista regnet har ett blommigt språk genomsyrat av tropisk växtlighet och mystisk andlighet." Vagabond

"Janesh Vaidyas språk fångar, fängslar och förför på en resa bortom tid och rum. " Annika Dopping, kommunikatör, TV-producent
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av I det sista regnet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt underbar
  Tomas Goldbach, 8 juli 2014

  jag blev alldeles häpen över denna författares sätt att beskriva livet på. Efter ett tag var jag tvungen att ta fram en anteckningsbok för att skriva ner en del kommentarer. Något sådant har jag nog aldrig tidigare gjort i mitt långa liv.

 2. En bok om innerlighet och kärlek.
  Lena Jonsson, 14 oktober 2012

  Jag fastnade för boken då jag såg framsidan - den ömsinta bilden på den äldre kvinnan och pojken som färdades i en båt. De var inneslutna i en innerlighet som inte gick att undgå eller motstå. Boken gjorde mig inte besviken, jag har läst den flera gånger.

  Boken handlar om en man som återvänder till sitt hem i Kerala, Indien, innan det sista regnet. På väg hem börjar den magiska berättelsen om människor han vuxit upp med, magiska händelser men framför allt, den kärleksfulla skildring... Läs hela recensionen

 3. Lysande bok om livet
  Ulrika, 12 augusti 2011

  Vacker och spännande barndomsskildring om livet i en genuin by i södra Indien. Berättelsen tar med läsaren till mystikens Indien och berör livet och döden. En fantastisk läsupplevelse att bära med sig i livet!

 4. En underbar bok
  Malin, 28 maj 2011

  Det var länge sedan jag läste en så vacker bok som den här! Språket är poetiskt och på samma gång inspirerande och underhållande. Historien berör mig djupt och får mig att förstå hur viktigt det är att dela kärleken i livet.

 5. Poetiskt och lärorikt
  Charlotte Ericsson, 24 maj 2011

  Så rikt berättad historia om en pojkes upplevelser under sin uppväxt i Kerala i södra Indien. Det är som om berättelsen penslas fram med så många färger att jag ibland vill läsa sakta sakta och bara njuta. Som stycket om ormarna som samlar ädelstenar i underjorden som de sedan fullmånenätter bär på huvudena som smycken, dansandes till rytmen av cikadornas spel. Det lämnar njutbara visuella avtryck i mitt sinne. Mellan raderna skymtar kloka tankar och uråldrig kunskap om de stora och viktiga frågorna i livet.

 6. Nu vill jag bara att del 2 ska komma ut
  Lena, Uppsala, 18 maj 2011

  En finstämd och insiktsfull bok med många tänkvärda liknelser som skulle kunna ges ut separat i en egen bok i stil med Gibran"s Profeten. En lysande lättillgänglig introduktion till ett yogiskt och ayurvediskt synsätt.. Jag blev oerhört berörd av den starka relationen till farmodern. Den visar tydligt på vikten av ett nätverk utanför kärnfamiljen, och hur kärleken till ett barnbarn kan läka många sår hos båda och ge en fantastisk livsgrund för ett barn trots smärtsamma upplevelser. Inspireran... Läs hela recensionen

 7. En underbar resa i tid och rum
  Cecilia L, 4 april 2011

  Jag vill läsa den om och om igen, förflyttas i tanken till Keralas skönhet och ta lärdom från den traditionella friskvård som ayurveda och bokens starka karaktärer lär oss.

  Lika många gånger som jag suttit med ett leende på läpparna då jag läst boken har tårarna runnit då jag känt pojkens längtan efter tillhörighet och bekräftelse.

  Tack Janesh för denna underbara berättelse, längtar efter uppföljaren.

 8. Köp den!
  Christina David MaxPeter, 27 februari 2011

  Detta är en bok som du vill läsa under lång tid, kunna reflektera över och kunna läsa igen när du behöver och/eller önskar.

  -En del beskriver minnen från en ung man då han var pojke i en liten indisk by. Han minns sina relationer och upplevelser med familj och bybor.

  -Den ger också en naturbeskrivning av denna fantastiska delen av världen som hos oss har fött en längtan och ett beslut att resa dit!

  -Den viktigaste delen för oss är pojkens relation med sin farmor. D... Läs hela recensionen

 9. I det sista regnet
  RS, 26 februari 2011

  Denna bok som handlar om den lille pojken och hans kloka, varma farmor är storslagen. Det är en varm bok som handlar om livet i stort och smått. De tänkvärda och kloka budskap som farmor förmedlar till pojken kommer jag själv bära med mig. Beskrivningen om lyckan likt en fjäril; vacker, föränderlig och fri är fantastisk. En bok att återkomma till gång på gång.

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om I det sista regnet

Bokvideo