Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-08-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Nord, Kerstin (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
700 g
SAB
Lz Lindqvist, Herman
ISBN
9789100125110

Mitt i allt : historien om Herman Lindqvist om han får berätta den själv

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-08-22
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Från tolvårsåldern var mitt huvud fyllt av bara två tankar som sedan dess nog aldrig lämnat min skalle: flickor och resor ut i världen.

Herman Lindqvist, journalisten och författaren som har skrivit Sveriges historia i elva band och fått både folkets och kungens barn att sluka den, han vänder nu blicken mot sitt eget liv och ger oss sin egen historia: Mitt i allt.

Herman Lindqvist växte upp på svenska ambassaden i Helsingfors där hans far var pressattaché. En ström av politiker och korrespondenter gästade hemmet och det blev alldeles naturligt att Herman ville ut i världen som journalist. I sin bok berättar han om åren i hetluften, då han upplevde ett tjugotal krig i tre världsdelar. Men han berättar också om sina förfäder i den svenska arbetarrörelsen, om barndomen som präglade honom i efterkrigstidens Helsingfors, om olyckor och glädjeämnen och om ett livsavgörande möte i Kairo.

I Mitt i allt berättar Herman Lindqvist också om framgångar och motgångar med böckerna han har skrivit (fler än femtio!), om storverket Historien om Sverige, om hur "Hermans historia" i TV kom till och om hur han fick ett hemligt uppdrag av kung Carl Gustaf.

Miljoner läsare har blivit intresserade av historia tack vare Hermans berättelser om människorna bakom den. Hans egen historia är förstås också full av människor. I Mitt i allt bjuder han på överraskande porträtt av kända och okända, kungligheter och vanligt folk, men framförallt lär vi känna honom själv. Han är lika underhållande som vanligt, men bakom det goda humöret i självbiografin skymtar allvaret. Herman delar med sig av det som livet lärt honom.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mitt i allt : historien om Herman Lindqvist om han får berätta den själv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det är helt fantastiskt att få ta del av Herman...
    Kurt Runnqvist, 21 maj 2013

    Det är helt fantastiskt att få ta del av Herman Lindqvists liv som utlandskorrespondent. Man förstår inte hur han överlevde. Men de sista 40 sidorna är pinsamma.. Där möter man en självskrytig borgarbracka.

  2. Humor, action och nostalgi
    Liliana Komorowska Ahmed, 18 september 2012

    Herman Lindqvist, hela Sveriges historiemagister, ger nu ut historien om sitt eget liv. Lik en gädda griper den tag i läsaren från allra första början. Herman Lindqvist förfogar inte bara över en flyhänt penna utan även besitter reporterns skarpa blick. Med några välvalda pennstreck trollar han fram en mustig bild av efterkrigets vindpinade Helsingfors. Man känner lukten av kolrök, fisk och kålsoppa. Man hör klappret av hästhovar. Och man berörs starkt av den lille pojkens känsla av utsatthet... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Mitt i allt : historien om Herman Lindqvi...