Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
507
Utgivningsdatum
2012-10-26
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Melbi, Johan (form)
Dimensioner
210 x 138 x 38 mm
Vikt
610 g
SAB
Hc
ISBN
9789100126308

När det känns att det håller på ta slut

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-10-26

Slutsåld

Klockan sju på morgonen den 31 oktober 2010 - just den natt när sommartid övergår i vintertid - kommer den första varningen. Stig Larsson får inte luft. Fyra veckor senare händer det igen, och han hamnar på St. Görans sjukhus. Har tiden hunnit ifatt honom? Tar det slut nu?
Impulsen att skriva - för första gången på länge - kommer samtidigt. "Hur ska jag börja? Det får börja som det blir. Jag ska inte tänka så mycket. Det behöver inte vara snyggt skrivet. Det här är någonting annat. Det här är allvar."
Stig Larsson har skrivit en bok om sitt liv, om knark och kärlek, vänskap och arbete. I fjol kom Realism, som en signal om att han åter skriver. Nu kommer den verkligt stora återkomsten

"Han har en väldig förmåga att skapa närvaro, han har ögonkontakt med läsaren och det gör att man släpper inte den här boken. Jag läste den rakt igenom, helt fascinerad."
Ingrid Elam, Kulturnyheterna, SVT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När det känns att det håller på ta slut. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det här är en förtätad roman/självbiografi, där...
    Pierre., 26 augusti 2013

    Det här är en förtätad roman/självbiografi, där författaren tar oss med på en brokig, händelserik resa genom den tid som flytt. Stig har en oerhörd känsla för detaljer och stämningar som få andra. Hans romaner kryper under skinnet på läsaren; en känsla av tomhet och smärtsam ödslighet vilar över sidorna, men aldrig för ett ögonblick att man vill lägga boken åt sidan av ren vanmakt - man sugs med i den rena, koncentrerade prosan vare sig man vill eller inte. Det här gäller framförallt hans ma... Läs hela recensionen

  2. En klassiker redan innan den kommit ut och...
    Robert Sandström, 19 juni 2013

    En klassiker redan innan den kommit ut och uppfriskande ärlig i anslaget. Få författare är så öppna med både med- och motgångar. Dramatikern Stig Larsson lyckas dock ännu bättre i intervjusoffor när han förbannar bruket av stimulantia. Men detta är avskräckande nog!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om När det känns att det håller på ta slut