Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Elsa (del 1)
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2010-05-12
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
190 g
SAB
Hc
ISBN
9789113027234

Elsas mode : 1:a boken

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2010-05-12
Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan på väg hem till Sverige och föräldrarnas radhus utanför Borås. En sömnig småstad där bästa vännerna gått från shotsglada partyprinsessor till blivande mammor med egna radhus är det sista Elsa längtar efter.

Så inom kort ger hon sig av igen - till Stockholm. Först blir det inte riktigt som Elsa tänkt sig. Hon känner knappt någon i Stockholm. Snälla kompisen Maria hänger mest med sin pojkvän. Och de anställda på fiket där Elsa jobbar är Östermalmstjejer utan mycket till övers för en tjej från landet i Gina Tricot-plagg.
Men Elsa är inte vem som helst - hon har sina superkrafter. Sina Dumbo-öron som snabbt suger i sig all information om vad som gäller i Stockholms innevärld. Ett i det närmaste fotografiskt minne vad det gäller kändisoutfits. Och en osviklig känsla för hur man hittar nästa trend innan den ens kommit ut i butikerna.

Så en ensam kväll får Elsa en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir foten i dörröppningen - plötsligt befinner sig Elsa i en värld hon alltid drömt om. Hon blir en del av Stockholms glamourösa modecirkus, får vip-inbjudningar till butiksevent, går ut på klubbarna kring Stureplan, och dras med ut till överklassens fester i skärgården.
Samtidigt som Elsa klättrar på Bloggtoppen och blir en maktfaktor i Stockholms modevärld är hon trots allt en 21-åring från Borås som inte är särskilt världsvan, har en förmåga att bli alldeles för berusad vid precis fel tillfälle och oftast snackar lite väl mycket om sig själv.

Och så är ju Elsa galen i snygga killar. Och den hon allra helst vill ha är superheta Hugo - Sveriges mest framgångsrika modedesigner. Den absoluta drömkillen som skjutsar runt henne i sin BMW x5 och tar henne på dejt till Paris. Men som även kan låta bli att höra av sig på en vecka. Och helst inte vill presentera Elsa för sina barndomskompisar från Djursholm. Är Hugo kanske trots allt lite för bra för att vara sann? Och vad ska hända när New York-pojkvännen Chris kommer till stan?

Elsas mode är Sofi Fahrmans debut och den första boken i en trilogi om Stockholms modevärld. En fartfylld, spännande roman för alla som gillar att läsa om shopping, fest, kärlek, sex, inneställen och trender.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Elsas mode : 1:a boken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Klarade inte av att läsa ut den
  Cecilia, 13 april 2014

  Efter att ha hört mycket positivt om böckerna i Elsas mode-serien så köpte jag dem för att läsa. Detta ångrar jag, då jag inte alls tycker de är bra! Faktum är att jag inte lyckas ta mig igenom hela första boken ens. Litterärt är den inte bra skriven och huvudpersonen känns väldigt egoistisk och osympatisk, vilket gör det svårt för mig att vilja följa hennes historia.

 2. Har aldrig varit en tjejig tjej, men efter att ha läst...
  Linn, 1 juli 2013

  Har aldrig varit en tjejig tjej, men efter att ha läst alla böckerna läser jag även Sofis mode på sidan om, läs värda böcker helt klart!

 3. Oväntat bra!
  Am, 20 augusti 2010

  Hade inte så höga förväntningar på denna bok, men blev otroligt överraskad. Helt i klass med Denise Rudberg! När kommer fortsättningen?

 4. svårt att släppa ifrån sig.
  JJ, 24 juli 2010

  Trodde inte att denna bok var något för mig, men jag hade fel. En riktigt bra bok som man har svårt att lägga ifrån sig! Ser framemot fortsättningen!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Elsas mode : 1:a boken