Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2011-08-01
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Ceaa
ISBN
9789113037950

Om Gud

(22 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2011-08-01
56 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Människan har i alla tider förnummit något som hon uppfattat som gudomligt i tillvaron, och hon har på olika sätt försökt föreställa sig detta det gudomliga. Det vi kallar Gud utvecklades ur en mängd gudsföreställningar och bilder som olika folk och kulturer i Främre Orienten gjorde sig under en period av flera tusen år. Gud hämtar drag och egenskaper från fåraherdarnas listiga stamgudar, den hämndlystne bergsguden Jahve, kanaaneernas uråldrige kung El, drakbesegrarna Baal och Marduk, han uppenbarar sig i storm och åska och uppträder till och med understundom som demon.

Hur kan Gud vara både kärleksfull och blodtörstig? När uppkommer det eviga livet, och hur framträder djävulen? Och hur många skapelseberättelser finns det egentligen i Bibeln?

Om Gud är en bok för troende och tvivlande, den kan läsas av den bibelvane lika gärna som av sökande som ännu aldrig öppnat en bibel. I boken söker Jonas Gardell Guds spår. Följ med på en omtumlande resa, på spaning efter Gud.

Efter framgångarna med Om Gud utsågs Jonas Gardell 2008 till hedersdoktor vid teologiska fakulteten på Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om Gud
  2. +
  3. Om Jesus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om Jesus av Jonas Gardell (pocket).

Köp båda 2 för 112 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om Gud. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gud i historiskt perspektiv
    Bo Brantmark, 5 januari 2017

    Gardell har samlat ett enormt faktamaterial från Bibelskrifter, både moderna och äldre och hämtat ett rikt material från andra bibelforskare. Den gud som efterhand presenteras i bibeln är en sammansatt figur som hämtat innehåll från många andra gudar och från många andra folkslag. Jehova har bl.a. varit både krigsgud och fruktbarhetsgud. Tidigt var han en gud som man kunde prata med och till och med tala till rätta. Småningom uppträdde han som en mer fruktansvärd gestalt som man inte utan vid... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Om Gud