Stiljournalen : allt om klassisk herrstil (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2015-08-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Thessing, Anders (foto)
Dimensioner
231 x 196 x 20 mm
Vikt
787 g
SAB
Ihk
ISBN
9789113064109

Stiljournalen : allt om klassisk herrstil

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-08-21
234 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Stiljournalen är en stilguide för den moderna mannen ur ett historiskt och praktiskt perspektiv som erbjuder såväl inspirerande som instruktiv läsning.

Vilka plagg måste varje man ha i sin garderob? Hur är den perfekta skjortan skuren? Hur lång ska byxan vara? Vad är egentligen en jackett och när använder man den? Hur tar man bäst hand om sina kläder och skor? Vad har man på sig på olika typer av tillställningar och fester? Hur knyter man en fluga? Varför heter slips cravat på franska och slips på svenska? Varför har vi sidenslag på smokingen och är det verkligen elegant för en man att ha lackpumps till fracken? (JA!).

Idag finns det ett enormt intresse för manligt mode och stil och därmed ett stort sug efter dess historia. Lika stor är bristen på lätttillgänglig och korrekt litteratur i ämnet. Med stor precision, men också en portion avslappnad distans, går Fredrik af Klercker i Stiljournalen igenom alla plagg en man bör ha sin garderob, allt från underkläder och pyjamas till ytterkläder och skor, självklart inklusive skjorta, kavaj, byxa och så vidare. Därefter rör vi oss mot alla de tillfällen då en särskild klädsel bör bäras - vi reder ut vad olika klädkoder innebär, och vad man kan ha på sig när man sportar, jagar, på jobbet eller till vardags.

Självklart får man också lära sig hur man bör ta hand om sitt hår och sin hud, samt konsten att förvara och sköta sina kläder och skor. Fredrik af Klercker bjuder också på några personliga
favoriter bland de manliga stilikonerna och pekar ut vad som gjort just deras stil odödlig. Vi får också följa med till herrmodets fyra meckan - London, Paris, Milano och New York - och vad som utmärker deras specifika stil.

"Med Stiljournalen hoppas jag kunna inspirera till ett intresse för stil genom att förklara varifrån en klädkod, ett visst klädesplagg eller en etikettsregel faktiskt kommer ifrån, istället för att bara konstatera att de finns där. Detta är essensen av Stiljournalen - inte en stram regelbok utan en bok fylld av upplevelser och kärlek till herrstil."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stiljournalen : allt om klassisk herrstil
 2. +
 3. Välklädd : så stylar du din garderob

De som köpt den här boken har ofta också köpt Välklädd : så stylar du din garderob av Christian Quaglia (inbunden).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stiljournalen : allt om klassisk herrstil. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hafsverk
  W Valefors, 23 januari 2017

  Lätt underhållande med Fredriks åsikter men ändå den sämsta boken om herrmode jag läst. Det finns många böcker som man bör läsa innan denna, Gentleman, Dressing the Man, Snyggt, etc.

 2. Mycket bra
  Calle, 5 oktober 2015

  Verkligen kul och inspirerande, extra roligt med de historiska delarna! Perfekt när jag skulle köpa en smoking! Kan verkligen rekommendera om man vill klä sig elegant!

 3. Nja
  Karl , 28 september 2015

  Tycker boken mest innehåller författarens egna åsikter och kläder, snarare än en vidare syn över hela marknaden. Är man medveten om det så är det en trevlig bok dock.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Stiljournalen : allt om klassisk herrstil