Sov du lilla videung (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rönning Stilton (del 4)
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2016-07-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
230 x 160 x 30 mm
Vikt
678 g
SAB
Hc
ISBN
9789113065441

Sov du lilla videung

(81 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-07-27
206 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En natt snubblar den hemlösa Muriel över en mager gråtande flicka. Hon heter Folami och har flytt från Nigeria. Muriel tar med henne till en sommarstuga ute i skogen. En eftermiddag attackeras Folami brutalt av en man i grannskapet. Muriel vågar inte bo kvar med henne i stugan utan söker hjälp hos den före detta uteliggaren Tom Stilton.

Han arbetar just nu hos kriminalkommissarie Mette Olsäter. Tillsammans med Olivia Rönning utreder han ett mord på en okänd tonårspojke som hittats nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Utredningen har förgreningar till kloakerna i Bukarest.

När Olivia träffar Folami ser hon att flickan bär ett smycke som har kopplingar till den mördade pojken. Tillsammans med Folami lyckas hon och Stilton tränga in i och avslöja en chockerande verksamhet.

Cilla och Rolf Börjlind lyckas i Sov du lilla videung återigen para en stor portion samhällsengagemang och samtidskommentar med fantastiska karaktärer och spänning utöver det vanliga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Sov du lilla videung. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Deckarserie
  Jessica LM Persson (Skänninge), 1 mars 2017

  Mycket bra o spännande bok. Bra flyt o bra språk. Kan verkligen rekommendera er att läsa alla böcker i serien

 2. Spännande
  Villivonkansbooks (Örebro), 15 februari 2017

  Lite rörig i början, sen blev den bättre och riktigt spännande på slutet. Gillar deras böcker skarpt, de är en av mina favoritförfattare inom deckare.

 3. Aktuell, mycket bra
  Tina, 23 januari 2017

  Deras bok är som vanligt välskriven och läsvärd, jag har läst alla.
  Denna bok tar upp ett av dagens samhällsproblem och ger en bild av utsatta människors öde kan vara.

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 22 augusti 2016

  Det här är den fjärde boken i serien om Tom Stilton, Olivia Rönning och deras vänner och kollegor. Jag har läst dom tidigare böckerna, och har tyckt väldigt mycket om dom alla tre. Här är länkar till mina recensioner av dom, Springfloden, Den tredje rösten, och Svart gryning. Jag har även sett dom tio avsnitten av serien som är gjord efter den första boken och även serien Springfloden var mycket, mycket bra. Hoppas verkligen att övriga böcker också kommer att bli filmade.

  Nu har jag... Läs hela recensionen

 5. Samhällsaktuellt och gripande
  Annette Juhlin, 22 augusti 2016

  Det som sker i boken skulle mycket väl kunna hända, och det gör boken betydligt mer skrämmande och mer spännande än den annars skulle vara. Jag blev väldigt berörd. Det var nog första gången jag blev tårögd av handlingen i en kriminalroman.

  När sista sidan var läst insåg jag att paret Börjlind återigen lyckats skapa en bladvändare, och jag är imponerad av hantverket. De lösa trådarna knyts ihop på ett proffsigt sätt i slutet av boken, utan att varken berättelsen tappar fart eller att slutet känns tillrättalagt.

 6. Intensiv
  Pia Gahlin, 10 augusti 2016

  Lika intensiv handling som vanligt i deras böcker. Spännande där de rör sig mellan olika länder och tar upp ett förmodat allvarligt problem som finns bland oss på riktigt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Cilla Och Rolf Börjlind

 • Svart gryning

  Cilla Och Rolf Börjlind

  Olivia Rönning har valt att återvända till polisyrket och fått en tjänst i skånska Höganäs. När den lilla orten Arild drabbas av ett fruktansvärt barnmord dras Olivia in i utredningen. Några dagar senare begås ett nytt barnmord. Denna gång på Värm...

 • Den tredje rösten

  Cilla Och Rolf Börjlind

  Marseille. En blind kvinna hittas brutalt styckmördad i ett strövområde. Hon har tidigare arbetat på cirkus som target girl för en knivkastare. Mordet drabbar en nära vän till den före detta polisen Tom Stilton. Tillsammans beslutar de sig för att...

Bloggat om Sov du lilla videung

Bokvideo