Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2011-05-05
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Eva Eriksson
Dimensioner
247 x 235 x 7 mm
Vikt
385 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129675832

Prinsessor och drakar

(17 röster)  |  Läs 6 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2011-05-05

Slutsåld

Prinsessor och drakar har befolkat sagorna sedan urminnes tider. Nu kommer nya självständiga, roliga prinsessor och tar plats i den moderna barnboken.
En riktigt härlig, annorlunda bok om sju prinsessor och ännu flera drakar, skriven och illustrerad av drak- och prinsessexperterna Christina Björk och Eva Eriksson, lyser upp barnboksvåren 2011.

Prinsessor och drakar innehåller sju prinsessberättelser, en för varje veckodag. Var och en handlar om ett i högsta grad spännande och oväntat möte mellan en prinsessa och en drake eller en drakfamilj. En avrundande berättelse, där de sju prinsessorna samlas runt världens största prinsesstårta för att fira prinsessan Lövkojas födelsedag, är en extra bonus.

Prinsessorna är precis så handlingskraftiga som dagens flickor är. De är uppkopplade mot nätet, har egna hemsidor, elektriska dammsugare i sina dockskåp, sparkcyklar och guldtv-apparater. Det är nya tider i slottens barnkammare!

De sju klarar sig utmärkt på egen hand och räddar sig själva från draken - om de inte redan har lyckats göra den till lekkamrat eller bytt jobb med den. Fast en prinsessa blir jättebesviken när hennes drake inte klarar av att röva bort henne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Prinsessor och drakar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt besviken
  Karin Monica, 2 januari 2016

  Jag älskar Christina Björks böcker om Linnea och jag såg fram emot att läsa denna nya bok av henne. Bilderna är jättefina, men ingen av de sju sagorna var bra. Efter varje saga frågade min 6 åriga dotter om det verkligen var allt. Sagan tog slut innan den hade börjat och hade inget riktigt syfte alls. Min 4 åriga son som älskar drakar, tyckte bara att den var konstig
  Rekommenderas inte, tyvärr.

 2. lättläst

  boken älskades av min dotter och har lästs många gånger. Den är byggd runt dagarna i veckan och varja delsaga är kort. Det krävs nästan att man läser två för att det skall vara värt att läsa boken som kvällsläsning.

 3. Kul med något annat
  Johanna Karlen, 26 november 2014

  Mysig bok med rolig twist på. Hade kanske önskat på lite annat men kan vara att jag är väldigt fast i hur en saga ska berättas. Men tyckte det var roligt med olika sorters prinsessor.

 4. Nja
  Hgus3180, 25 september 2014

  Blev lite besviken. Ganska tråkiga historier om de olika prinsessorna och de har inte tilltalat varken 4-åringen eller mamman. Finns bättre.

 5. Trevlig och fantasifull. Illustrationerna i boken...
  Bokomanen, 29 oktober 2013

  Trevlig och fantasifull. Illustrationerna i boken stimulerar barnens fantasi. Barnen tycker om den även om den är lite gammaldags. Drakarna är snälla och beskedliga och de små prinsessorna, alla med sina egenheter är livliga. Boken är rolig och fantasifull. Har kompletterat boken med klippdockorna.

 6. Drakar och prinsessor för hela veckan!
  Enigma (Helsingborg), 10 juni 2011

  En vackert illustrerad och rolig bok som borde fungera utmärkt som högläsningsbok för de mindre barnen.
  Sju underbara berättelser med ett lite modernare tema än vad man annars förväntar sig från den här typen av sagor.
  Christina Björks berättelser går hand-i-hand med Eva Erikssons teckningar och tillsammans blir det en bok som är en fröjd för ögat.

  Det enda jag kan klaga på är nog att fokuset på det moderna kan kännas lite väl krystat ibland, men vad gör det? Jag rekommender... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Prinsessor och drakar