Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Engelsfors-trilogin (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
532
Utgivningsdatum
2011-04-08
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
215 x 155 x 35 mm
Vikt
750 g
SAB
uHc
ISBN
9789129676051

Cirkeln

(59 röster)  |  Läs 14 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2011-04-08
69 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.
En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De har inget gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Cirkeln. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Cirkeln
  Jeanette, 11 februari 2017

  Gillar den mycket och jag ser fram emot att läsa de två andra i denna trilogi. Trots att det är ungdomar det handlar om så passar den utmärkt även för oss lite äldre att läsa också.

 2. Älskar hela serien
  Saga, 7 augusti 2016

  Denna triologi är den bästa jag läst. Man kan känna igen sig så mycket i personerna och även om den berättas från olika perspektiv hela tiden så är den ändå inte rörig utan spännande och romantisk.

 3. Nja..
  Lia, 6 april 2015

  Läst lite men kändes dubbelt...Blev
  lite förvirrad ibland & kunde inte
  hålla koll på personerna. En del saker
  spännande men jag tänker inte
  läsa klart tyvärr. Platsar ej i
  bokhyllan. 😔

 4. Cirkeln, en bok för alla som gillar spänning!
  Johanna Hermansson, 17 mars 2015

  Gillar du böcker med spänning, magi, vänskap och kärlek så är denna boken verkligen till för dig! Detta är en bok om hur man lär sig att leva med sina respektive krafter, känslor för varandra och sig själv. hur det är att vara en tonåring med något utöver det vanliga. Är du redo för att se vad Engelfors och dess invånare har för mörka hemligheter? Det är i alla fall jag! Fördjupa dig i denna spännande värld där man egentligen aldrig kan lita på någon, knappt ens sig själv! Eller?
  Spänning... Läs hela recensionen

 5. Kunde inte lägga den ifrån mig!
  JK, 29 januari 2015

  En mycket välskriven och rafflande avslutning på trilogin. Bästa boken i serien tycker jag. Mycket kärlek och vänskap och helt utan fördomar. Tack för ett bra slut på en spännande historia!

 6. En av de sämre böcker jag läst i mitt liv
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  En av de sämre böcker jag läst.
  De få bra delarna är direkt stulet från Buffy the Vampire slayer. Rent pinsamt att läsa som om författarna presenterar som eget.
  Resterande är en samling klichéer som funnits med i varje tonårsbok i åratal.
  Jag hade hoppats på något mer unikt och bra efter allt ståhej om boken, men detta bevisar bara vad en högbetald PR-firma kan göra för dig.

 7. Mitt barnbarn är bokslukare

  Mitt barnbarn Alva fick första boken som en Påskpresent och skall få de 2 återstående böckerna som ingår i trilogin när hon fyller 14 år 3:e maj. Jag har inte själv läst någon av böckerna, men enligt Alva så handlar det om 3 tonårstjejers "äventyr". Alva önskade sig böckerna i födelsedagspresent efter rekommendation av sina tjejkompisar. Alva har börjat läsa boken och tycker att den handlar om det som kompisarna sa. Hon har precis avslutat en av "De utvalda" som hon tyckte var jättebra, då ... Läs hela recensionen

 8. Betyg: 4,5 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 juli 2012

  Mycket, mycket bra bok. Tyckte inte alls att den kändes som en ungdomsbok, utan den passar absolut lika bra till vuxna. Jag ser verkligen fram emot att läsa dom två andra delarna i trilogin. Rekommenderas verkligen.

 9. 5/5
  bokbruden (ö-vik), 15 juli 2012

  Jag har provat läsa den här en gång förut och då var den alldeles för tjock för mig men nu var den rätt storlek. Gud vilken bra bok asså, en av dom bästa jag har läst! Längtar till att läsa 2:an!

 10. Lite ris och ros
  Anna, 11 april 2012

  Lättläst och spännande ungdomsbok! Trots att det är en ungdomsbok så kändes den ändå ganska vuxen. Gillar du övernaturliga saker så är detta en bok för dig.
  Samtidigt som handlingen är lite stereotypisk på sitt sätt, en grupp ungdomar ska rädda världen, så är den berättad på ett intressant sätt som ändå sticker ut.
  Mycket bra bok (jag kommer att läsa fortsättningen), men inte så bra som jag hade förväntat mig (då denna bok har blivit väldigt rosad).
  Klar fyra!

 11. Läsvärd och rekommenderas!
  Malin H, 31 mars 2012

  Då många slutit upp i en slags hyllningskör inför den boken var jag allmänt skeptisk, det är också anledningen till att jag har väntat med den tills nu. Den var dock mycket bättre än vad jag hade kunnat vänta mig!

  Boken börjar ganska direkt med ett självmord och redan där är det svårt att släppa boken. När man sedan börjar misstänka de olika karaktärerna, den mycket skumma rektorn och till och med en gåtfull liten katt vet man att man har fastnat.

  Det som drar ner mitt bety... Läs hela recensionen

 12. Helt fantastisk!
  Kalk, 22 februari 2012

  När jag fick denna bok hade jag hört många tala om den. Jag trodde att det skulle vara en helt vanlig fantasybok som blivit populär av att folk hade försökt övertyga sig själva om att den var bra.
  Men när jag väl läste den blev jag som fast. Kunde inte lägga undan den och läste ut den efter max två dagar. Den var helt underbar. Boken handlar om allt från fantasy till kärlek. Det är så varierade personer i boken så att man inte kan låta bli att känna igen sig i minst en av ungdomarna. Boke... Läs hela recensionen

 13. Förvånad!
  Nicolina, 28 november 2011

  Jag köpte denna boken för samtidigt som en annan bok för att det var extrapris och det stod att detta var "Sveriges Twilight". Jag tyckte att den såg jättetråkig ut när jag väl fått hem den i lådan och det tog mig 3 månader innan jag ens öppnade boken och började att läsa... Sen kunde jag inte sluta! När den tog slut så ville jag bara ha mer, så jag började om från början och läste den igen! Man hittar nya saker varje gång man läser den - vilket får en att läsa den om och om igen.
  Att bok... Läs hela recensionen

 14. En ny spännande ungdomsbok
  Kristina Simar, 9 maj 2011

  En mycket spännande och underhållande ungdomsroman som är väldigt fascinerande skriven av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag har alltid älskat Mats Strandbergs böcker och givetvis är denna inget undantag. Däremot känner jag inte alls till Sara Bergmark Elfgren, men tillsammans har det lyckats förträffligt med denna bok. Jag känner igen Mats Strandbergs sätt att förmedla karaktärer och miljöer och det är något jag alltid tyckt att han behärskar suveränt. En tjock bok på 520 sidor s... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Bloggat om Cirkeln

Bokvideo