Cirkeln

av Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren  (kartonnage, 2011)

Pris:  119:-
Finns i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt vid beställning på minst 99 kr för privatpersoner i Sverige - Läs mer
Den här varan kan inte längre levereras innan jul.

Passar bra ihop

Cirkeln + Nyckeln
De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln (pocket) av Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Pris för båda:

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Cirkeln. Sätt betyg och recensera.

Sortering: 

En av de sämre böcker jag läst i mitt liv

En av de sämre böcker jag läst.
De få bra delarna är direkt stulet från Buffy the Vampire slayer. Rent pinsamt att läsa som om författarna presenterar som eget.
Resterande är en samling klichéer som funnits med i varje tonårsbok i åratal.
Jag hade hoppats på något mer unikt och bra efter allt ståhej om boken, men detta bevisar bara vad en högbetald PR-firma kan göra för dig.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Mitt barnbarn är bokslukare

Mitt barnbarn Alva fick första boken som en Påskpresent och skall få de 2 återstående böckerna som ingår i trilogin när hon fyller 14 år 3:e maj. Jag har inte själv läst någon av böckerna, men enligt Alva så handlar det om 3 tonårstjejers "äventyr". Alva önskade sig böckerna i födelsedagspresent efter rekommendation av sina tjejkompisar. Alva har börjat läsa boken och tycker att den handlar om det som kompisarna sa. Hon har precis avslutat en av "De utvalda" som hon tyckte var jättebra, då är presenterna till hennes kommande bemärkelsedagar redan klara.

Ekenäs 30/4 2014

Lisbeth Johansson

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Betyg: 4,5 av 5

Mycket, mycket bra bok. Tyckte inte alls att den kändes som en ungdomsbok, utan den passar absolut lika bra till vuxna. Jag ser verkligen fram emot att läsa dom två andra delarna i trilogin. Rekommenderas verkligen.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

5/5

Jag har provat läsa den här en gång förut och då var den alldeles för tjock för mig men nu var den rätt storlek. Gud vilken bra bok asså, en av dom bästa jag har läst! Längtar till att läsa 2:an!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Lite ris och ros

Lättläst och spännande ungdomsbok! Trots att det är en ungdomsbok så kändes den ändå ganska vuxen. Gillar du övernaturliga saker så är detta en bok för dig.
Samtidigt som handlingen är lite stereotypisk på sitt sätt, en grupp ungdomar ska rädda världen, så är den berättad på ett intressant sätt som ändå sticker ut.
Mycket bra bok (jag kommer att läsa fortsättningen), men inte så bra som jag hade förväntat mig (då denna bok har blivit väldigt rosad).
Klar fyra!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Läsvärd och rekommenderas!

Då många slutit upp i en slags hyllningskör inför den boken var jag allmänt skeptisk, det är också anledningen till att jag har väntat med den tills nu. Den var dock mycket bättre än vad jag hade kunnat vänta mig!

Boken börjar ganska direkt med ett självmord och redan där är det svårt att släppa boken. När man sedan börjar misstänka de olika karaktärerna, den mycket skumma rektorn och till och med en gåtfull liten katt vet man att man har fastnat.

Det som drar ner mitt betyg är att de är så många så att man ibland kom av sig och började undra vem det var man egentligen läste om! De är alla väldigt olika men på en sida kunde man läsa om Minoo och på nästa handlade det plötsligt om Vanessa, något som inte helt går hem hos mig.

Den är helt klart läsvärd och jag rekommenderar den varmt, både till ungdomar och vuxna.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Helt fantastisk!

När jag fick denna bok hade jag hört många tala om den. Jag trodde att det skulle vara en helt vanlig fantasybok som blivit populär av att folk hade försökt övertyga sig själva om att den var bra.
Men när jag väl läste den blev jag som fast. Kunde inte lägga undan den och läste ut den efter max två dagar. Den var helt underbar. Boken handlar om allt från fantasy till kärlek. Det är så varierade personer i boken så att man inte kan låta bli att känna igen sig i minst en av ungdomarna. Boken är starkt rekommenderad för folk som gillar spännande böcker. Dock kan boken vara lite trög på vissa delar.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Förvånad!

Jag köpte denna boken för samtidigt som en annan bok för att det var extrapris och det stod att detta var "Sveriges Twilight". Jag tyckte att den såg jättetråkig ut när jag väl fått hem den i lådan och det tog mig 3 månader innan jag ens öppnade boken och började att läsa... Sen kunde jag inte sluta! När den tog slut så ville jag bara ha mer, så jag började om från början och läste den igen! Man hittar nya saker varje gång man läser den - vilket får en att läsa den om och om igen.
Att boken påstås att boken är "Sveriges Twilight" stämmer inte, det går inte att jämföra häxor i en svenskhåla och glittrande vampyrer. Men gillar man Twilight så gillar man denna boken!
Läs, läs, läs!!!!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

En ny spännande ungdomsbok

En mycket spännande och underhållande ungdomsroman som är väldigt fascinerande skriven av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag har alltid älskat Mats Strandbergs böcker och givetvis är denna inget undantag. Däremot känner jag inte alls till Sara Bergmark Elfgren, men tillsammans har det lyckats förträffligt med denna bok. Jag känner igen Mats Strandbergs sätt att förmedla karaktärer och miljöer och det är något jag alltid tyckt att han behärskar suveränt. En tjock bok på 520 sidor som gick väldigt fort att läsa och spänningen stegrade hela tiden, ända till slutet som var helt oväntat för mig. Jag ser redan fram emot nästa bok om tjejerna (häxorna) i Engelsfors.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
Cirkeln (kartonnage)
Se bokvideo

På topplistor

Fler böcker inom

Fler böcker av författarna

Visa alla böcker av Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Nyckeln (kartonnage)
Eld (kartonnage)
Mönstrens bok - Engelsfors (kartonnage)
Berättelser från Engelsfors (kartonnage)

Nyckeln

Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Pocket
54:-

Eld

Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Ljudbok
202:-

Mönstrens bok - Engelsfors

Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg
77:-

Berättelser från Engelsfors

Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg m fl
Häftad
129:-

Bloggat om Cirkeln

Bokvideo

Du kanske gillar...

Eld (pocket)

Eld

Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Pocket
48:-
Mördarens apa (kartonnage)

Mördarens apa

Jakob Wegelius
Kartonnage
165:-
Nyfikna öron - Bondens djur - Peka - Lyssna (kartonnage)

Nyfikna öron - Bondens djur - Peka - Lyssna

Marion Billet
Kartonnage
88:-
Dömd (kartonnage)

Dömd

Pascale Vallin Johansson
Kartonnage
118:-
Baka : steg för steg (inbunden)

Baka : steg för steg

Clara Lidström, Annakarin Nyberg
Inbunden
93:-