Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fjällbacka-serien (del 10)
Antal sidor
605
Utgivningsdatum
2017-04-07
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
230 x 165 x 40 mm
Vikt
864 g
SAB
Hc
ISBN
9789137137797

Häxan

(40 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-04-07
169 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.Sveriges deckardrottning är äntligen tillbaka! Den bästsäljande Fjällbackaserien om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström har lästs och älskats av 20 miljoner kvinnor och män över hela världen.

I april 2017 utkommer den tionde delen i serien med titeln Häxan. Det är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara? Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Häxan
 2. +
 3. Selfies

De som köpt den här boken har ofta också köpt Selfies av Jussi Adler-Olsen (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Häxan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Samhällsaktuellt och välskrivet
  Annette Juhlin, 24 april 2017

  Häxan är utan tvekan en otroligt välskriven och väl genomtänkt deckare, jag imponeras av det gedigna hantverket. Allt håller ihop, det är spännande och det är samhällsaktuellt.

  Läckberg brukar som privatperson vara tydlig med var hon står i olika frågor, som när det gäller föräldraskap, rollen som mamma, jämlikhet, feminism, främlingsfientlighet, nättrakasserier, mobbing. I Häxan visar hon hur komplexa många av frågorna är. Hur gott och ont finns i varje människa. Ingen är enbart god... Läs hela recensionen

 2. Förutsägbar och för personlig..
  Kristina , 24 april 2017

  Jag har älskat Camillas böcker tidigare och den senaste Lejontämjaren var i mitt tycke den bästa hon skrivit, såg därför verkligen fram emot Häxan! Men tyvärr så blev det platt fall för mig, historien om vem som dödat lilla Nea förstod jag väldigt tidigt. Vilket förstör större delen av spänningen med boken, den följer sedan en rad samhällsaktuella frågor kring flyktingar vilket Camilla ägnar sig mycket åt att skriva om i sociala medier, även hennes syn på barnuppfostran tas upp i boken samt a... Läs hela recensionen

 3. Spännande
  Eva Anne-Maj Olsson, 21 april 2017

  Absolut en av Camillas bästa böcker! Det var väldigt spännande och gillar också att man även får följa lite av polisernas liv och leverne när de är privata.

 4. Häxan

  Har bara hunnit börja på boken men är redan fångad! Får ha disciplin och inte läsa för länge på kvällen. Behöver min nattsömn....

 5. Läckberg är fantastisk
  Willemo Cardestål, 20 april 2017

  Har läst Häxan och det var riktigt svårt att lägga ifrån sig den då och då.
  Mycket bra gjort av henne och jag hoppas att det snart kommer fler böcker från henne!

 6. Ok

  Camilla Läckbergs är alltid bra & läsvärda. men tyvärr blev denna "extra långa" bok lite för mkt blandning av allt

 7. Så bra!
  Sarah, 18 april 2017

  Älskar verkligen den här serien! Vill inte att den ska ta slut. Nu får man bara hålla tummarna och hoppas på en till bok i denna serie!

 8. Otrolig...
  bokmalen (Luleå), 17 april 2017

  Fantastisk historia som dock börjar lite trevande. Tre olika berättelser som till synes inte har något gemensamt men som till slut, så klart, vävs ihop...stundtals är boken hysteriskt svår att lägga ifrån sig och jag är glad för de extra påsklediga dagarna. Camilla skriver väldigt bra och har ett bra flyt i språket. Väldigt bra persongalleri. Den har ett starkt budskap om främst främlingsfientlighet och att inte våga vara sig själv. Ett enormt tragiskt och oväntat slut. 600 sidor och jag njöt varje ord!

 9. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 16 april 2017

  Häxan är den tionde delen i Fjällbackaserien. Jag har läst alla dom tidigare böckerna, och här är en länk till min recension av den nionde boken, Lejontämjaren, som utkom 2014. Jag har tyckt mycket om alla dom tidigare böckerna, och jag tyckte ännu mera om den här.

  Boken utspelar sig till största delen i nutid, med utredningen av mordet på en liten flicka. Men boken går även tillbaka trettio år i tiden, då det även då skedde ett liknande mord. Sen finns det även en tredje berättelse... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Häxan