Att berätta sig själv : inspirationsbok för den som vill skriva om sitt liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2013-09-09
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
210 x 145 x 15 mm
Vikt
277 g
SAB
Fc.06
ISBN
9789137141275

Att berätta sig själv : inspirationsbok för den som vill skriva om sitt liv

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2013-09-09
196 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad ska man göra med sina minnen?

I hela sitt vuxna liv har Merete Mazzarella levt skrivande och undervisat andra som skriver. I Att berätta sig själv har hon samlat sina tankar kring att berätta - främst om hur man berättar om sitt eget liv, om det som varit och den man kommit att bli.

Alla har en berättelse, vissa har till och med riktigt rafflande livshistorier, men sätten att uttrycka dem är otaliga. Det kan också vara svårt att begripa vad det är för berättelse man har och man kan behöva skrivprocessen till att förstå vad som egentligen hänt, för att se mönster, logik och magi. Hur ska man gå tillväga, vad ska man göra av sina minnen, vad är av intresse?

Att berätta sig själv
är en bok att vika hundöron i, att ha vid sängen eller på skrivbordet. På sitt vittra och sympatiska sätt blir Merete Mazzarella en kompanjon för den som vill föra något angeläget om sig själv vidare till andra: "Somt är kanske rentav intressant för den som läser snarare än skriver: jag tar upp olika författares arbetsvanor, jag resonerar om vad det vill säga att minnas och jag diskuterar författares ansvar i förhållande till de medmänniskor de skriver om."

"Att berätta sig själv är huvudtiteln och Mazzarella ger i den här välskrivna och matnyttiga redogörelsen om 175 sidor en både djuplodande och - jag höll på att säga lättsam - men menar lättillgänglig och varm framställning. ... Fina exempel ges, många anekdoter. Jag tycker om hennes essäistiska stil och gråter nästan av berättelsen om ett åldringscentrum ... Att berätta sig själv är absolut värd att läsas även om du inte tänker skriva en rad."
Smålandsposten

"Mazzarellas språk är som alltid vackert, man nästan hör den finlandssvenska språkmelodin vid läsningen, och vissa meningar har en aforistisk pregnans - jag vill rekommendera att man läser boken med en gul överstrykningspenna i handen. Dala-Demokraten

"En mer beläst och kunnig guide på vägen in mot skrivandet är svår att finna. Det är en vacker, personlig och fascinerande text som rymmer fler dimensioner än man först kan tänka sig och den kan närapå fungera som en spegel, för både den som läser och skriver. Ja, det här är en bok som gör mig lätt och ljus om hjärtat, inte minst för att mellan raderna finns hela tiden detta stora allvar, gåtan människan." Norrköpings Tidningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att berätta sig själv : inspirationsbok för den som vill skriva om sitt liv
 2. +
 3. Ja, jag vill skriva!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ja, jag vill skriva! av Christina Gustavson (häftad).

Köp båda 2 för 233 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Att berätta sig själv : inspirationsbok för den som vill skriva om sitt liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den är alldeles fantastisk! Både min fru och jag har...
  Michael Kolterjahn, 8 januari 2014

  Den är alldeles fantastisk! Både min fru och jag har gått på skriva-sitt-liv-kurser. Mazzarella ger handfasta tips om VAD man kan skriva om. Boken har rikliga exempel ur diverse författares böcker. Dessutom visar författarinnan genom exempel HUR man kan/bör göra och följaktligen i undertexten hur man inte bör göra om man vill fånga sin läsare.
  Boken rekommenderas varmt

 2. Jag tycker boken ger en del idéer och är glad att jag...
  Per-Olof Olsson, 30 december 2013

  Jag tycker boken ger en del idéer och är glad att jag köpte den. Själv skriver jag en hel del och tar här fasta på författarens tips om att alltid ha en anteckningsbok till hands. Det är viktigt med en sådan, men jag har en något annorlunda lösning för att fånga tankar och idéer: jag har en diktafon till hands. En sådan tycker jag är mer användbar än en anteckningsbok.

 3. Även om att skriva sitt liv är svårt så gör man kanske...
  Elsie Qvarnström, 23 december 2013

  Även om att skriva sitt liv är svårt så gör man kanske ett försök efter att ha läst den här boken, Mazzarella har verkligen förstått att få kontakt med lusten att göra det...

 4. Intressant med många litterära överblickar. Saknar...
  Gunnel Wounsch, 18 december 2013

  Intressant med många litterära överblickar. Saknar dock en lista över de verk som refereras. Texten gjorde mig intresserad av att läsa några av Mazarellas senaste böcker.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Att berätta sig själv : inspirationsbok f...