Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2017-06-13
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
SAB
Hc
ISBN
9789137149691

Annabelle

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-06-13
159 kr
Förhandsboka gärna! Förväntad leverans under vecka 24
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Suggestiv deckardebut

En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Annabelle
  2. +
  3. Fyra dagar i Kabul

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fyra dagar i Kabul av Anna Tell (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Annabelle. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bladvändare med oväntat slut

    Lina Bengtsdotter deckardebuterar med bravur. Hon har lyckats skapa en tankeväckande och trovärdig bladvändare där hon väver samman nutid och dåtid och där de historiska inslagen får en oväntad innebörd för handlingen. Tidigt misstänkte jag en av de manliga karaktärerna och hann sedan ändra mig och låta mina misstankar falla på ytterligare en annan person innan jag streckläste resten av boken för att få reda på sanningen.

    Från början till slut är det en riktig bladvändare med en oväntad upplösning.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Annabelle