Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2012-03-22
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Sheppard, Sarah (form)
Dimensioner
210 x 135 x 30 mm
Vikt
470 g
SAB
Hc
ISBN
9789146221333

Jag skulle aldrig ljuga för dig

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-03-22

Slutsåld

En avgrund av lögner

Jag heter Cecilia. I mitt pass står det att jag är 175 centimeter lång. Det står att jag är född 15 december 1971 och att jag har gröna ögon och rött hår. Jag skulle gärna vilja berätta för er vem jag är men jag vet inte längre. Jag har tappat bort mig själv för länge sen.

Cecilia är 38 år, gift med Josef och har tre barn. Familjen bor på Stora Essingen, vilket är perfekt med närheten till natur och innerstad. Cecilia och Josef är båda framgångsrika parterapeuter och räddar svajande äktenskap med icke-befintliga sexliv på löpande band. Patienterna strömmar till sekelskiftesvåningen där de har sin mottagning. Tillvaron borde vara idealisk.

Problemet är bara att det börjat mullra i Cecilias inre. Hon tål inte längre barnens omättliga ömhetsbehov eller Josefs krav på hennes uppmärksamhet, och de patetiska patienterna ska vi inte tala om, men hon gör allt för att det inte ska märkas. Med hårt sammanbitna käkar är hon alla till lags, men ytan håller på att krackelera. Utan att riktigt förstå det själv har hon slagit in på en farlig väg där hon riskerar att skada de hon älskar mest.

Jag skulle aldrig ljuga för dig är en skoningslös och insiktsfull berättelse om en kvinna som suddat ut sig själv till den grad att hon balanserar på gränsen till explosiv galenskap.

"Moa Herngren (ja, syster till Felix och Måns) skriver detaljerat, roligt och drabbande om vuxna moderna människor." Fredrik Virtanen, Aftonbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Jag skulle aldrig ljuga för dig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lite jobbig
  Anna, 21 juni 2015

  Den var bra skriven och intressant hela vägen. Psykologisk roman. Men den var också ganska deprimerande (därav det låga betyget).

 2. Lite obehaglig men tänkvärd bladvändare.
  Jessica , 9 december 2014

  En riktig bladvändare! Lite obehaglig, men väldigt tänkvärd och man tar med sig att man har makten över sitt eget liv och måste leva på det sätt man mår bra av.

 3. Helt underbar bok!
  Margareta, 20 april 2012

  Moa Herngren skriver så innerligt och innkännande, det känns så äkta och ärligt. Jag älskar hennes sätt att skriva och man sugs direkt in i handlingen och hela boken är njutbar läsning. En toppenbra författare som jag hoppas kommer att skriva fler böcker att längta efter. Superbra bok som rekommenderas till alla som känner att det viktigaste i livet är att leva ärligt och efter sitt hjärta och inte leva nåt liv som någon annan vill att man ska göra. Viktiga funderingar som alla borde ställa sig, om och om igen.Tack för toppenläsning:=)

 4. Betyg: 4,5 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 10 april 2012

  Jag har läst båda Moa Herngrens tidigare romaner, "Allt är bara bra, tack" och "Jag ska bara fixa en grej i köket". Och jag tyckte dom båda två var mycket, mycket bra.

  Nu har jag läst Moas tredje bok, "Jag skulle aldrig ljuga för dig", och den var också mycket, mycket bra.

  Moas böcker är ju inte direkt lättlästa på ett sätt, eftersom dom handlar om så tunga ämnen. Men ändå så är dom ändå på något sätt lättlästa.

  "Jag skulle aldrig ljuga för dig" känns oerhört rea... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Jag skulle aldrig ljuga för dig